Elfstedenrijder


Elfstedenrijder 1.0

(sport en recreatie; cultuur en samenleving; (vooral) in Nederland)

schaatsenrijder die deelneemt aan de Elfstedentocht; deelnemer aan de Elfstedentocht; Elfstedentochtrijder
Deelname aan de Elfstedentocht is alleen mogelijk voor leden van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden die ingeloot zijn om de tocht te rijden. Vaak gevolgd door de naam van de betreffende persoon en/of voorafgegaan door een kenmerkend bijvoeglijk naamwoord.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Elfstedenrijder…

is een schaatsenrijder; is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Een genezingspercentage van 70% betekent dat nog altijd ongeveer 1 van de 3 kinderen met kanker aan de gevolgen van de ziekte overlijdt. Kritische analyse van de vooruitgang in de afgelopen jaren leert ons bovendien dat de vooruitgang steeds langzamer gaat. Zoals het voor een elfstedenrijder zeer veel meer inspanning vergt om een tijd van 8 uur te verbeteren dan een tijd van 13 uur, zo moeten wij ons realiseren dat er van ons een extra inspanning gevraagd wordt om ook dat derde kind te laten overleven.

      http://www.let.kun.nl/archeologie/publ.htm,

      Zondag 4 februari viel de beslissing: het ijs was niet sterk genoeg om de grote schare elfstedenrijders te dragen. Het ijs aanslepen mocht niet baten.

      Meppeler Courant,

      Het Elfstedenmonument is gelegen nabij het dorpje Giekerk op de grens van de gemeenten Tietjerksteradeel en Leeuwarden. De brug is in de periode 2001-2008 voorzien van duizenden blauw geglazuurde tegeltjes van Makkumer Aardewerk met daarop de afbeelding, naam en jaartal van deelnemers aan de tocht. Er zijn nu ruim 7000 elfstedenrijders afgebeeld op het monument.

      http://nl.wikipedia.org/wiki/Elfstedenmonument,

      Elfstedenrijder Jacob B. uit Hommerts is een uurtje geleden tussen Harlingen en Dronrijp bekeurd voor het fietsen op de snelweg. Vanwege het slechte ijs was de avonturier bij Schettens weer op de fiets gestapt. Bij Harlingen nam hij een verkeerde afslag, waardoor hij op de snelweg belandde. Daar is hij opgevangen door twee politiewagens die hem escorteerde naar de afslag Dronrijp om hem aldaar op de bon te slingeren.

      http://www.chauffeursforum.nl/overig-nieuws/16723-elfstedenrijder-op-snelweg-bekeurd.html,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding