Emmenaar


Emmenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Emmen; inwoner van Emmen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Emmenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Emmen
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Emmen; is geboren in Emmen

    Algemene voorbeelden


    Een 42-jarige wegpiraat uit Emmen is maandag op de koffie gekomen na een onbehoorlijke inhaalmanoeuvre op de A-28. De Emmenaar ergerde zich aan het feit dat vlak voor hem een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Limburgse Asten bezig was een collega van hem te passeren.

    Meppeler Courant,

    Zij studeert aan de Hogeschool Drenthe en enquêteerde vanmorgen fietsers. Die peiling heeft tot doel uit te vogelen wat Emmenaren vinden bestaande voorzieningen, hoe het fietsgebruik is en of er behoefte is aan (eventueel bewaakte) fietsenstallingen.

    Nieuwsblad van het Noorden,

    "De fietspaden moeten beter geregeld worden." Emmenaar Per Cramer, die dagelijks door de stad pedaleert, beaamt dit volmondig: "Door alle mensen die er op de stadsvloer lopen is het onduidelijk wat het fietspad is."

    Nieuwsblad van het Noorden,

    Emmenaar 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Emmen
    Vaak in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Emmenaar…

    is een person

        Algemene voorbeelden


        Binnen enkele minuten kwam Angelslo op gelijke hoogte. Met nog een kwartier te gaan pakten de Emmenaren de volle winst. FC Meppel probeerde met enkele wissels de bakens nog wel te verzetten, maar tot een treffer kwam het niet meer.

        Meppeler Courant,

        De jeugdige Emmenaren waren ook in het tweede bedrijf optisch sterker, maar de defensie van Dwingeloo bleef eenvoudig overeind.

        Meppeler Courant,

        Ook in het competitieduel tegen de Emmenaren stond Roosendaal maar één game af en schreef zo drie winstpunten voor de Meppelers bij op het score-papiertje.

        Meppeler Courant,