Enschedeër


Enschedeër 1.0

iemand die afkomstig is uit Enschedé; inwoner van Enschedé

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Enschedeër…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Enschedé
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Enschedé; is geboren in Enschedé

    Algemene voorbeelden


    Het programma is opgebouwd uit verschillende onderdelen en over meerdere dagen om zodoende ruimte te geven aan de vele initiatieven die door Enschedeërs zijn ontplooid.

    http://www.enschede.nl/Default.htm

    Na mislukte uitlooppogingen slaagde Kampenaar Peter van Ommen met de Enschedeër Freddie Wolsink er in aan de haal te gaan. Toen het tweetal bijna een halve minuut voorsprong had genomen vonden de 'groten' in het peloton het welletjes en werden de vluchters spoedig tot de orde geroepen.

    Meppeler Courant,

    Justitie houdt bovendien een (nu) 34-jarige Enschedeër vast die wordt verdacht van brandstichting bij de vuurwerkfabriek.

    Brabants Dagblad,

    Enschedeër 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Enschedé
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Enschedeër…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        Feyenoord ging voor een deel van de wereld voor schut en dat gaf FC Twente genoegdoening voor de frustraties van de afgelopen weken. De Enschedeërs voelden zich te kort gedaan in de media. Ze hunkerden naar erkenning, zoals Michel Boerebach het uitdrukte.

        NRC,

        Om de handen vrij te krijgen willen de oefenmeester en Twente snel een oplossing. Baan kan dan op zoek naar een nieuwe werkgever, de club naar een nieuwe trainer. Naar verluidt wilden de Enschedeërs graag Hiddink, maar die heeft andere interesses.

        Meppeler Courant,

        Tegen de ervaren spelers van Tex Town Tigers 2 uit Enschede trokken de Meppelers aan het kortste eind met een 11-6 nederlaag. Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op, maar in de 5e en 7e inning scoorden de Enschedeërs maar liefst 6 punten.

        Meppeler Courant,