Epenaar


Epenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Epe; inwoner van Epe

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Epenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Epe
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Epe; is geboren in Epe

    Algemene voorbeelden


    Verbaan is woonachtig in Epe. Het is de eerste keer dat hij als loco-secretaris van een gemeente werkzaam zal zijn. Toch is de Epenaar niet helemaal wars van het reilen en zeilen van de gemeentelijke overheid.

    Meppeler Courant,

    De laatste voordracht in de serie 'Bekende Epenaren' is op zondag 10 maart vanaf 15:00 uur met Jacco Eltingh. Die niet alleen in Epe bekend is, maar in de hele wereld. Epe heeft het voorrecht dat deze bekende wereldburger toevallig in Epe woont en daarom toezegde de serie 'Bekende Epenaren' in het Kulturhus Eper Gemeente Woning te willen afsluiten met zijn persoonlijke verhaal, waarin we behalve over tennis ook veel over zijn leven daarnaast zullen horen.

    http://www.epernet.nl/index.php/aankondigingen/1122-jacco-eltingh-sluit-serie-bekende-epenaren-af,

    De voorbije jaren was de Epenaar hoofd technische zaken van Go Ahead Eagles. Marc Overmars heeft daar in maart afscheid genomen. De profvoetballer was tussen 1992 en 1997 speler van Ajax.

    http://www.deweekkrant.nl/artikel/2012/juli/06/epenaar_marc_overmars_directeur_voetbalzaken_bij_a,

    Nostalgisch momentje voor Pim en wat vele Epenaars/Heerdenaren zullen kennen: Embarcadero (Justin Herman Plaza)!

    http://jeandix.blogspot.nl/2009/12/superstart-in-san-francisco-nieuw.html,

    Veel Epenaren willen geen hek om wilde zwijnen tegen te houden. Het merendeel van de 285 inspraakacties op het plan is negatief.

    http://www.omroepgelderland.nl/web/nieuws-1/2036644/epenaren-zien-niets-in-zwijnenhek.htm,

    Henk Overbosch uit Epe, voor velen een bekend gezicht. Is het niet vanwege zijn werk bij het Eper accountancybureau vhm | abc, dan komt dat wel door zijn zangkunsten. Henks stem komt bijvoorbeeld prachtig tot zijn recht in de rockband Blue Labeled (te zien op het Epop Festival). Sinds kort zorgt een compleet andere hobby van de Epenaar echter voor nog meer bekendheid. Hij is de oprichter van het Epe Bier Collectief dat de biertjes Praotnat en Duuster Wit ontwikkelde.

    http://www.epebier.nl/?p=499,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Epenaar 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een club, vereniging of andere groep uit Epe
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Epenaar…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        Een zeer gemotiveerd Epe heeft de derby tegen Heerde met 2-0 gewonnen. Veel publiek was er afgekomen op deze voor beide ploegen belangrijke wedstrrijd. Het werd een wedstrrijd die Epe zeker niet mocht verliezen en dat straalde de ploeg ook uit. De Epenaren wonnen dan ook verdiend.

        http://www.svepe.nl/nieuws/383-epeheerde.html,

        ATC zat er kort op en de Epenaren kregen steed meer moeite om er uit te komen, hoewel zij wel bleven proberen te voetballen.

        http://www.atc65.nl/nieuws/team/c1/detail/9-11-2013-atc-65-c1-sv-epe-c1-5-0-3-0,

        VSW en EZC'84 hebben afgelopen zaterdag op sportpark Jaspers in hun respectievelijke poules de districtsbeker gehandicaptenvoetbal gewonnen. In de eerste klasse was het Zwolse VSW oppermachtig, in de tweede klasse eindigde EZC'84 bovenaan. De Epenaren versloegen bovendien in de door het organiserende KNVB-district Oost op het programma gezette finale AZC met 0-3.

        http://www.vv-winterswijk.nl/nieuws.php?q=537&i=30,