Eritrese


Eritrese 1.0

vrouw met de Eritrese nationaliteit; vrouw die afkomstig is uit Eritrea; inwoonster van Eritrea

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Eritrese…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Ze is de dochter van een Italiaan en een Eritrese die elkaar rond 1937 hadden leren kennen en tegen alle conventies in een verhouding met elkaar hadden.

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4512/Cultuur/archief/article/detail/2540399/1994/07/09/Na-fascisme-was-Italie-zijn-koloniale-verleden-vergeten-In-Eritrea-werden-slechts-Eritreers-gediscrimineerd.dhtml,

    Hoopvol zag de man met zijn drie kinderen uit naar de gezinshereniging met vrouw en jongste dochter. Maar de IND ging in Hoger beroep. Het gezin kon zich immers ook vestigen in Soedan. Stel je voor: een zieke man die daar zou moeten zorgen voor zijn gezin, zonder inkomen. Stel je voor: vijf Nederlandse staatsburgers en één Eritrese die zich 'best wel' kunnen vestigen in een voor allen vreemd land.

    http://opendoor-amsterdam.jimdo.com/2013/07/20/klein-leed-2/,

    Als je haar onwaarschijnlijk hoge stem hoort en haar meisjesachtige, slanke figuur en vele vlechtjes ziet, zou je het niet zeggen, maar Faytinga is een te duchten dame. De Eritrese, die in 1964 in Asmara werd geboren, ging toen ze amper veertien was bij de guerrilla.

    http://www.standaard.be/cnt/dexb03072002_013,