Ermeloër


Ermeloër 1.0

iemand die afkomstig is uit Ermelo; inwoner van Ermelo

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Ermeloër…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Ermelo
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Ermelo; is geboren in Ermelo

    Algemene voorbeelden


    Piet Schrijvers is vrijwel zeker de nieuwe trainer van FC Zwolle [...]. Als de partijen het vandaag eens worden, leidt de 48-jarige Ermeloër donderdag voor het eerst de training.

    Meppeler Courant,

    Op dit gedeelte van de website wordt u langs een aantal befaamde plekken in Ermelo geleidt. Deze plekken zijn onder de Ermeloërs zeer geliefd en enkele zijn nationaal zeer bekend.

    https://www.las.uu.nl/~versluis/portfolio/WD/ImageGallery.html

    De afstand Ermelo-Nunspeet bleek niet enkel geografisch, ook bestuurlijk voelde men zich te weinig bij elkaar betrokken. De verschillen waren groot: waar Nunspeet het vooral van toerisme en industrie moest hebben, waren de Ermeloërs meer gericht op de in het dorp gevestigde zorginstellingen. Daarom bleef men in beide dorpen werken aan een splitsing van de beide gemeenten, wat in 1972 eindelijk tot resultaat leidde.

    http://www.nunspeet.nl/over-nunspeet/historie_41865/

    Ermeloër 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Ermelo
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Ermeloër…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        De thuisclub richt zich op de nacompetitie voor promotie en een plek in de topklasse en kon vrijuit voetballen. Voor de Ermeloërs was winnen een must om niet veroordeeld te worden tot de nacompetitie.

        http://epaper.bdu.nl/veluwsnieuwsblad/epaperarchive/2011/05-11/epaper/11789427.htm,

        Een corner van Elspeet werd door de Ermeloërs niet goed uitverdedigd en door Erik Hop opnieuw ingebracht. Zijn voorzet bereikte Robin van den Broek, die hard en tegendraads inkopte: 0-1. Elspeet domineerde het vervolg, zonder echt gevaarlijk te worden. Tegen de rust herstelde EFC zich iets, maar speelde rommelig en leed veel onnodig balverlies.

        http://nieuwsbladdeband.nl/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LN_TEXT_VIEW&doc_id=2732399&pageid=37438,

        Dindoa had een halve wedstrijd nodig om in Friesland afstand te nemen van Oerterp. In de tweede helft lieten de Ermeloërs zien meer korfbalvernuft in huis te hebben. Met 12-15 werd de overwinning binnengehaald.

        http://www.dindoa.nl/nieuws/articles_with_tag.php?tag=s1,