Filipijnse


Filipijnse 1.0

vrouw met de Filipijnse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Filipijnse volk; vrouw die afkomstig is uit de Filipijnen; inwoonster van de Filipijnen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Filipijnse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Suharto papt weer aan met Wahid om hem weg te houden van Megawati Sukarnoputri, boegbeeld van de oppositie, die zelf wordt vergeleken met de Filipijnse Cory Aquino.

    De Standaard,

    De filmmakers volgden Jessica Sumanga, en Filipijnse die een werkkontrakt kreeg bij een Saudische familie. Jessica beschrijft uitgebreid hoe haar werkgevers haar sloegen en misbruikten. Een andere Filipijnse vertelt hoe ze werd verkracht en later van diefstal ten nadele van haar werkgever beschuldigd, wat ertoe leidde dat haar arm werd afgehakt op last van een Saudische rechtbank.

    De Standaard,

    De rechtbank van eerste aanleg in Brugge behandelt een klacht van een 33-jarige man die er niet in slaagt van de stad een huwelijksafkondiging te krijgen. Die afkondiging (waarbij het stadsbestuur officieel "kennis neemt" van de trouwplannen) moet hem in staat stellen te huwen met een Filipijnse. De Bruggeling vond zijn verloofde met de hulp van een huwelijksbureau. Hij geeft toe dat hij haar nog nooit in levende lijve heeft ontmoet.

    De Standaard,

    Drie leden van het ambassadepersoneel wilden die dag de 23-jarige Filipijnse Jeanette de la Torre weghalen bij een Hoeilaartse familie. Volgens woordvoerder Meneleo Hernandez van de Filipijnse ambassade mishandelde het Belgische echtpaar de Filipijnse en beroofde haar van haar vrijheid.

    De Standaard,

    Je moet altijd maar afwachten wat voor kerels er je boot op komen. Sommigen lopen wel tien keer heen en weer, terwijl ze steeds zwaait en verleidelijk glimlacht. Maar dan durven ze uiteindelijk toch niet. Of ze bezwijken voor het verleidelijke dansje van die Filippijnse, twee boten verder in de richting van de brug.

    Dossier vrouwenhandel, Ed van Eeden,

    Samen met haar collega, Diana Oosterbeek-Latoza, een Filippijnse die met een voormalig medewerker van de ontwikkelingshulporganisatie SNV is getrouwd, probeert zij de belangen van Filippijnse vrouwen in Nederland te behartigen.

    NRC,

    De Filippijnse Flor Contemplación, die in Singapore werkzaam was als dienstbode, werd begin 1993 veroordeeld voor de moord op de Filippijnse Della Marga en een vierjarig kind voor wie Marga zorgde.

    NRC,

    Heerlijke huizen met personeel, discreet, efficiënt. Bij Leo een Filippijnse die hij in Knokke heeft opgescharreld en mee naar Rome genomen. Ze heet Grace en wordt eerder als een logee dan als een meid behandeld. Maar dan als een logee die het werk van de meid doet.

    Een jaar als (g)een ander, Kristien Hemmerechts,

    Op een markt in Koeweit werd woensdag een Canadees doodgeschoten en raakte zijn vriendin, een Filippijnse, gewond.

    De Telegraaf,