Hardenberger


Hardenberger 1.0

iemand die afkomstig is uit Hardenberg; inwoner van Hardenberg

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Hardenberger…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Hardenberg
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Hardenberg; is geboren in Hardenberg

    Algemene voorbeelden


    In de reclamewereld is dat een goede gewoonte, ik heb het nooit begrepen. Je gaat toch geen pakje sigaretten kopen, omdat die man een hoed op heeft of grove, levensechte lijnen in zijn gezicht meedraagt. En om in nog geen drie minuten al die merken te onthouden ... Die Duvel viel in ieder geval wel op. Evenals dat lekkere malt-bier. En verder de sportkauwgum. En de diverse naamloos gebleven Hardenbergers die ook nog een graantje van deze belangstelling probeerden mee te pikken.

    Meppeler Courant,

    Het recherchebijstandsteam dat de moord op de 54-jarige verslaggever Henk van den Berg uit Ermelo onderzoekt, heeft sinds afgelopen donderdag vier mannen aangehouden [...]. Inmiddels zijn drie van de vier mannen na verhoor weer vrijgelaten. De 24-jarige Hardenberger blijft nog ingesloten voor het onderzoeksteam.

    De Telegraaf,

    Hardenberger 2.0

    van Hardenberg; uit Hardenberg; in Hardenberg

    Algemene voorbeelden


    Van der Most wil van de snelle kweekreactor een 'Kernwasser Wunderland' maken, een waterpretpark met allerlei attracties die te maken hebben met water. Het complex krijgt minstens 2000 hotelbedden [...]. De Hardenberger ondernemer schat dat hij vijf tot zeven jaar nodig heeft om het totale plan voor Kalkar te realiseren.

    Meppeler Courant,