Heerenvener


Heerenvener 1.0

iemand die afkomstig is uit Heerenveen; inwoner van Heerenveen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Heerenvener…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Heerenveen
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Heerenveen; is geboren in Heerenveen

    Algemene voorbeelden


    Met grote overmacht, een kampioen waardig, won De Jonge Geuze de laatste twee ronden (91-119 en 92-117), waardoor de eindstand op 8-0 kwam. Voor De Jonge Geuze speelde Hylke Dam een fantastische partij. De Heerenvener kwam, na rondjes 25, 24, 20 en 23, op het uitstekende totaal van 92 slagen uit.

    Meppeler Courant,

    Hij veranderde de uitgeschreven bank/gironummers in zijn eigen banknummer. Het geld had hij nodig voor drugs en gokken. Eén keer lukte het hem om op die manier 500 gulden te verzilveren. De tweede keer werd de Heerenvener betrapt. Maandag moest H. zich verantwoorden bij de politierechter in Assen, maar hij kwam niet opdagen.

    Meppeler Courant,

    Heerenvener 2.0

    van Heerenveen; uit Heerenveen; in Heerenveen

    Algemene voorbeelden


    Toen Jan Bols bij het EK in 1971 vergat te wisselen van baanhelft, besloot de toernooiorganisatie pas 's avonds melding te maken van zijn diskwalificatie [...]. Een etmaal later verscheen de uitgeschakelde Bols toch nog op de baan. Zijn aanwezigheid moest de heetgebakerde toeschouwers tot bedaren brengen. "Toen gooiden ze met rotzooi, nu met bloemen", zo verwoordt Jan Wijnsma het verschil in supportersgedrag. Een foto van de ontgoochelde Bols hangt in het Heerenvener schaatscafé It Houtsje.

    NRC,