Joegoslavische


Joegoslavische 1.0

vrouw met de Joegoslavische nationaliteit; vrouw die behoorde tot een van de volkeren in het voormalige Joegoslavië; vrouw die afkomstig is uit Joegoslavië; inwoonster van Joegoslavië
De republiek Joegoslavië is opgeheven in 2003; het gebruik van het woord kan alleen betrekking hebben op de periode daarvoor.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Joegoslavische…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Twee jaar geleden verdween Hingis ook al na een partij uit het enkeltoernooi. Ze verloor toen van de Joegoslavische Jelena Dokic.

    ANP,

    Ik had misschien het ongeluk mijn Joegoslavische te leren kennen tijdens de zomer volgend op die enquête. De uitslag lag haar in ieder geval nog vers in het geheugen... Nederland! Land van onbegrensde mogelijkheden! Gastvrij paradijs van de vrijheid...! Ze lustte er, bij wijze van understatement, wel... wel pap van.

    De tandeloze tijd. Dl. 1: Vallende ouders, A.F.Th. van der Heijden,

    Uit onderzoek bleek vervolgens dat de man een aantal malen naar Joegoslavië was gereisd en enkele vrouwen naar Nederland had gelokt. Hij spiegelde hun telkens voor dat ze een baan in de horeca konden krijgen. Een tweede 19-jarige Joegoslavische werd onder dwang vanuit Groningen naar Den Haag gebracht.

    NRC,

    Haar kamp tegen de Joegoslavische Ognjenovic duurde een halve minuut. Klem en gedaan. Tegen Sweatman, brons vorig jaar in Birmingham, keek ze een volledige kamp tegen een koka aan. Steeds in de aanval, nooit punt.

    De Standaard,

    Ik bleek van doen te hebben met een Joegoslavische, die eind jaren zestig met haar vader, broers en zus - de moeder leefde niet meer - Tito's heilstaat ontvlucht was.

    De tandeloze tijd. Dl. 1: Vallende ouders, A.F.Th. van der Heijden,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een voormalig Joegoslavische

    Seles werd op 30 april '93 tijdens het tornooi van Hamburg aangevallen door Günter Parche [...]. Als gevolg van de steekwonden in de rug en de psychologische schok bleef Seles 27 maanden inactief. De voormalige Joegoslavische eiste een half miljard frank van de organisatoren en de Duitse Tennisfederatie (DTB).

    De Standaard,

    Gelukkig deden de invallende JongOranjeMeiden het prima, want een 1 punts nederlaag tegen een sterk Duitsland, waar voormalig Joegoslavische Milica Danilovic debuteerde en 7x scoorde, is natuurlijk zeker niet slecht.

    http://www.meidenmeteenmissie.nl/nieuws.php?ID=47,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding