Kirgiziër


Kirgiziër 1.0

iemand met de Kirgizische nationaliteit; iemand die behoort tot het Kirgizische volk; iemand die afkomstig is uit Kirgizië; inwoner van Kirgizië; Kirgies
In het meervoud ook in toepassing op het volk.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Kirgiziër…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      De Kirgiziërs behoren tot één van de oudste naties van de aarde. Het eerst geschreven bewijs van het bestaan van de Kirgiziërs is te vinden in de Chinese kronieken van ongeveer 2000 BC. De inheemse Kirgiziër leefde in het gebied van Noordwest-Mongolië en was één van de machtigste nomadenstammen van die tijd.

      http://x-ploregroup.com/nl/destination/azie/kirgizie

      Het 1ste vliegtuig met internationale hulpgoederen voor Kirgizië is aangekomen. De hulp is bedoeld voor de 75.000 Kirgiziërs die naar Oezbekistan zijn gevlucht.

      http://www.gva.be/krantenkoppen/zoeken/kirgiziers.aspx?q=en_QlpFfn63llPdOzZc4HsaYA%3D%3D&g=kirgiziers,

      Een groep Russische skinheads heeft een Kirgiziër zwaar mishandeld in een forenzentrein. Dat heeft de politie dinsdag gezegd.

      http://www.standaard.be/cnt/dmf21112006_051,

      De Kirgiziër bleek een roekeloze bokser. Toch keek de rechts voorstaande Janssen na de eerste ronde nog tegen een achterstand van 2-3 aan.

      http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/405509/1995/05/08/Bokser-Janssen-laat-op-gang-tegen-roekeloze-Kirgizier.dhtml,

      Het was een internationaal gezelschap: een Kirgizische die ook Engels spreekt, een Kirgiziër die behalve Engels ook Koreaans spreekt en een Koreaanse die ook Japans spreekt.

      http://irisinkyrgyzstan.wordpress.com/2006/04/16/het-geheim-van-de-kok/,