Kirgizische


Kirgizische 1.0

vrouw met de Kirgizische nationaliteit; vrouw die behoort tot het Kirgizische volk; vrouw die afkomstig is uit Kirgizië; inwoonster van Kirgizië

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Kirgizische…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Hoofdsemagram: Kirgies


    Algemene voorbeelden


    Het laatste slachtoffer van Nederlandse schending van mensenrechten die ik ken is Vera Filotova, een Kirgizische, die zelfmoord gepleegde nadat ze door ambtenaren van de IND was "geklinkerd", ambtenarentaal voor iemand zonder geld of onderdak op de keien zetten.

    http://weblogs.nrc.nl/discussie/2007/09/27/praat-de-raad-van-state-de-politiek-naar-de-mond/,

    Het was een internationaal gezelschap: een Kirgizische die ook Engels spreekt, een Kirgiziër die behalve Engels ook Koreaans spreekt en een Koreaanse die ook Japans spreekt.

    http://irisinkyrgyzstan.wordpress.com/2006/04/16/het-geheim-van-de-kok/,

    De tweede stop was de winkel van Altyn Kol: een coöperatie van vrouwen die producten van vilt maken (waaronder sloffen). Ik vond er zowel Dinara als Trent. Dinara is een Kirgizische die de winkel runt. Trent werkt er als vrijwilliger via het American Peace Corps.

    http://irisinkyrgyzstan.wordpress.com/2006/06/03/,

    Samen met Nargiza, de Kirgizische die hij ook meegebracht heeft, loop ik voor Frieder uit, die Burul psychologisch bijstaat bij het verlies van haar zesde tas.

    http://manvandewereld.blogspot.nl/2009/09/yurtland.html,