Koreaan


Koreaan 1.0

iemand met de Noord-Koreaanse of Zuid-Koreaanse nationaliteit; iemand die behoort tot het Koreaanse volk; iemand die afkomstig is uit Noord-Korea of Zuid-Korea; inwoner van Noord-Korea of Zuid-Korea

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Koreaan…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Noord-Korea of Zuid-Korea
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Nood-Korea of Zuid-Korea; is geboren in Noord-Korea of Zuid-Korea
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] heeft de Noord-Koreaanse of de Zuid-Koreaanse nationaliteit; is een Noord-Koreaans of Zuid-Koreaans staatsburger

    Algemene voorbeelden


    Bij een Koreaan is water het symbool voor zachtheid, en voor de mogelijkheid zich aan te passen. Water vecht niet tegen blokkades, het vloeit eromheen, de stroming wordt niet verstoord, maar gaat gewoon door.

    http://www.hapkido.nl/hankidonl.php

    Het gaat de Asian Tigers (vooral Korea, Taiwan, Singapore) kennelijk nog niet snel genoeg. Met name de Koreanen zijn erg ontevreden, ook over hun eigen ondernemerschap en innovatiekracht.

    NRC,

    Als je erin slaagt om auto's efficiënter en goedkoper te bouwen, is de verleiding groot om er meer op de band te zetten. En er is reeds een wereldwijde overkapaciteit. Dat klopt, de Koreanen zijn op het toneel verschenen, de Japanners drijven hun produktie in Europa en de VS nog steeds op.

    De Standaard,

    Volgens onderzoek eet minder dan 10% van alle Koreanen hondenvlees (3 van de 47 miljoen inwoners). Het menu van een Koreaan is in hoofdzaak plantaardig en zonder vlees. De geologische omstandigheden in Korea zijn niet zo geschikt om grote aantallen vee te houden (70% van het land bestaat uit bergen).

    http://www.animalfreedom.org/paginas/column/hondeneten.html

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als deel van een afleiding