Koreaanse


Koreaanse 1.0

vrouw met de Zuid-Koreaanse of Noord-Koreaanse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Koreaanse volk; vrouw die afkomstig is uit Zuid-Korea of Noord-Korea; inwoonster van Zuid-Korea of Noord-Korea

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Koreaanse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Hoofdsemagram: Koreaan


    Algemene voorbeelden


    Ook Rakels toonde zich opgetogen. "Mijn judo was een stuk beter als in Parijs, net als mijn konditie. En dit tegen gereputeerde tegenstanders als de Koreaanse Cho en de Française Beaurelle. Maar dromen van Atlanta durf ik nog niet."

    De Standaard,

    Eenieder die inlichtingen over zijn huidige verblijfplaats kan geven... Tot nu toe had niemand gereageerd. Toch trof ze ook mededelingen op de site aan die haar weer moed gaven. Een eenentwintigjarige Koreaanse, Li Yang Mitchell, was na acht jaar op Hawaï teruggevonden.

    Buiten is het maandag, J. Bernlef,

    "We zijn niet zielig, arm en ongeschoold, we hebben het op eigen kracht gemaakt, met behulp van dezelfde droom, die we aan de blanken hebben ontfutseld. Als ze tegen ons zijn, zijn ze tegen hun eigen geschiedenis." Deze kranige taal is afkomstig van een charmante Koreaanse van negenentwintig met een lengte van amper een meter zestig; elegant gekleed en uiterst zelfverzekerd.

    NRC,

    De uitstekend zingende Koreaanse Jung Ae Lee gaf vocaal en acterend een indringende en aangrijpende uitbeelding van de de titelrol.

    NRC,

    Ai Sugiyama uit Japan, 24ste op de wereldranglijst, wipte de 15-jarige Zwitserse Martina Hingis (15de WTA) met tweemaal 6-4 en ook de Nederlandse Brenda Schultz-McCarthy had geen moeite met de Koreaanse Young-Ja Choi: 6-2, 6-4.

    De Standaard,