Lelystatter


Lelystatter 1.0

iemand die afkomstig is uit Lelystad; inwoner van Lelystad; Leystedeling
Door de gemeente Lelystad wordt het gebruik van Lelystedeling aanbevolen in plaats van Lelystatter (vaak ook gespeld als Lelystadter). Lelystedeling is gebruikelijker dan Lelystatter.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Lelystatter…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      De profcarrière van Waterman begon bij sc Heerenveen en via AZ, ADO Den Haag, De Graafschap en Alemannia Aachen belandde hij in de zomer bij PSV. Daar won hij de concurrentiestrijd van Przemyslaw Tyton en groeide hij uit tot vaste waarde. Het afgelopen seizoen miste de Lelystatter slechts vijf competitiewedstrijden.

      http://www.soccernews.nl/news/199608/Napoli_mikt_naast_Strootman_en_Mertens_ook_op_transfervrije_PSVer,

      Bij de zoektocht wordt gezocht naar een 45-jarige man uit Lelystad. Het bootje waarop hij voer, liep vol door een hoge golf en zonk. Drie andere opvarenden van het bootje, tussen 34 en 42 jaar oud, wisten op eigen kracht land te bereiken. Een van hen kon zondagochtend rond 05.30 uur alarm slaan. Bij de reddingsactie die op gang kwam, kon alleen de 45-jarige Lelystatter niet gevonden worden.

      http://frontpage.fok.nl/nieuws/archief/2011/5/2,

      Mijn conclusie na een paar uur flyeren is dat gemeentelijke politiek meer leeft onder de Lelystatters dan ik had verwacht en met smart zitten te wachten op een nieuwe en frisse wind.

      http://www.partijvoorlelystad.nl/blog-roel-stek/,

      Het heeft 4 jaar geduurd en wat zien we langs alle invalswegen van Lelystad verrijzen? Juist... elektronische borden. Een mooie manier om ons Lelystatters te informeren over evenementen en andere Lelystadse zaken.

      http://www.mijnlelystad.nl/archief-mijnlelystad/lelystadse-zaken/245-welkom-in-lelystad.html,

      Een 32-jarige Lelystatter is voor medeplichtigheid bij hennepteelt veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur.

      http://lelystad.nieuws.nl/nieuws/20111208/Lelystatter-veroordeeld-voor-medeplichtigheid-in-zaak-wietplantage,

      Ik weet het, in officiële documenten staat altijd Lelystatter en mijn spellingscontrole zegt zelfs dat Lelystedeling verkeerd is. Maar toch… Lelystedeling klinkt zachter, liever. Lelystatter is hard. Ik heb altijd Lelystedeling om mij heen gehoord en ik vind Lelystatter raar klinken.

      http://marliesenpolitiek.wordpress.com/2014/02/10/partij-voor-lelystad/,

      Lelystatter 1.1

      iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere club uit Lelystad
      Meestal in het meervoud.

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een Lelystatter…

      is een persoon

          Algemene voorbeelden


          Het zal niet gestormd hebben in de kleedkamer van Lelystad '67, maar of coach Zandvliet tevreden was met maar 0 -3 weten we niet. Veel kansen werden niet omgezet in doelpunten en na de rust moesten de Lelystatters dus tegen de storm in voetballen.

          http://svlelystad.nl/113/21042/uitslagen/wedstrijd-details/,

          Na de derde overwinning op rij vorige week (een knappe 3-0 winst op Genemuiden A1), stond voor TVC A1 vandaag de thuiswedstrijd met de nummer 9 van de vierde divisie, Lelystad A1, op het programma [...]. TVC A1 overdonderde de Lelystatters volledig, want al binnen twee minuten lag de bal in het netje.

          http://www.tvc28.nl/nieuws/wedstrijdverslagen/1795-ruime-en-zeer-eenvoudige-zege-voor-tvc-a1-op-lelystad-a1.html,