Letse


Letse 1.0

vrouw met de Letse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Letse volk; vrouw die afkomstig is uit Letland; inwoonster van Letland; Letlandse

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Letse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Hoofdsemagram: Let


    Algemene voorbeelden


    Jelena Prokopchuka heeft de marathon van New York gewonnen. De Letse nam in de slotfase afstand van de Keniaanse Susan Chepkemei die net als vorig jaar op de tweede plaats eindigde.

    http://www.hardloopnieuws.nl/action/news/item/237,

    De oud-president van Letland, de 71-jarige Vaira Vike-Freiberga, heeft gisteren in The Times woedend uitgehaald naar de suggestie dat de eerste EU-president een man moet worden. 'Degenen die dat zeggen, moeten hun mond spoelen', aldus de Letse, die kandidaat is en zich tooit met de bijnaam 'ijzeren dame'.

    http://plaatsen.inhetnieuws.nl/Letland?date-to=2009-11-30,

    Een Letse die Russisch spreekt in Gelderland, doet me denken aan die Nederlander die Marokkaans spreekt op the Isle of Wight.

    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/07/kafka_continues.html,

    Lesley Kerkhove uit Zierikzee heeft de tweede ronde van de kwalificaties bereikt bij het WTA-toernooi in Luxemburg. Kerkhove won in twee sets van de Letse Diana Marcinkevica (6-2; 6-4).

    http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2013-10-12/543777/kerkhove-verder-kwalificatie-wta-luxemburg,

    Thomas begint de wereldtitelstrijd schaatsen in het Noorse Savalen vandaag in de eerste rit op de 500 meter. De Friezin rijdt tegen de Japanse Mie Uehara. Tonny de Jong moet het in de elfde rit opnemen tegen de Letse Ilonda Luse.

    NRC,

    Dick ontmoet aan de haven een hier wonende Duitse zeiler, getrouwd met een Letse, die ons enkele waardevolle tips geeft.

    http://www.johannahendrika.nl/reis200801/index_12.htm,