Moldavische


Moldavische 1.0

vrouw met de Moldavische nationaliteit; vrouw die behoort tot het Moldavische volk; vrouw die afkomstig is uit Moldavië; inwoonster van Moldavië

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Moldavische…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    De Kenyaan Laban Chege heeft in Zuid-Frankrijk de halve maraton van Marseille naar Cassis op zijn naam gebracht. Na 20,308 kilometer zegevierde hij met 23 sekonden voorsprong op de Roemeen Nicolae Negru [...]. Bij de vrouwen was de Russin Marina Belajeva twaalf sekonden sneller dan de Moldavische Valentina Enaki.

    De Standaard,

    De Moldavische Domnica Cemortan heeft op het proces over de scheepsramp van de Costa Concordia toegegeven dat ze een verhouding heeft gehad met de kapitein.

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20131029_00815152,

    De Moldavische Valentina, de voormalige Blankenbergse schepen Nadine Benoot en VTM-weerman David Dehenauw stonden eerste meesterchef Kenneth Dehenauw op te wachten.

    http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=37362H9N,

    Onesmus Nyerere was de snelste in de halve marathon van Straatsburg. De Keniaan haalde het in 1u04:00 voor zijn landgenoot Josephat Ongeri en de Fransman Mohamed Serbouti. Bij de vrouwen was de Française Corinne Raux in 1u17:05 de beste, voor de Moldavische Valentina Enaki en een andere Française, Stéphanie Briand.

    http://www.sport.be/nl/andere/article.html?Article_ID=1883,