Moskoviete


Moskoviete 1.0

vrouw die afkomstig is uit Moskou; inwoonster van Moskou; Moskouse

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Moskoviete…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Sofja was 18 jaar toen de 34-jarige Tolstoj met haar huwde. Als jonge Moskoviete had zij zich met haar man ruim twintig jaar in Jasnaja Poljana teruggetrokken. Daar ontpopte zij zich als een uitstekende medewerkster van haar man en als een hartstochtelijke moeder van dertien kinderen.

    De Standaard,

    Safina maakt morgen haar debuut in de halve eindstrijd op Wimbledon, waar ze in het verleden nooit verder kwam dan de derde ronde. Gras is niet de favoriete ondergrond van de Moskoviete en ze moest dan ook beduidend meer moeite doen de laatste vier te halen dan de Williams-zusters en Dementjeva, die nog geen set hoefden af te staan.

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1154582/2009/07/01/Onbevangen-Lisicki-moet-hoofd-buigen.dhtml,

    Het moderne leven drijft de mens voort. De haast, het constante rennen, is gevangen in deze roman, waarin verschillende verhalen zijn vervlochten tot één geheel. Zo is er Anoeschka, een jonge Moskoviete, die gebukt gaat onder de zorg voor haar gehandicapte zoontje. Ze vlucht en kiest daarmee voor een dakloos bestaan in de Moskouse metro.

    http://www.degeus.nl/e-boeken/detail/2829/de-rustelozen-e-boek.html

    Geleidelijk krikte Zvonareva haar niveau op, wat uiteindelijk voldoende bleek voor een vlotte zege. De 26-jarige Moskoviete neemt het in de kwartfinale op tegen een andere Tsjechische: Petra Kvitova, die na een driesetter van de Italiaanse Flavia Pennetta won: 3-6, 6-3, 6-3.

    http://www.demorgen.be/dm/nl/1002/Tennis/article/detail/1212333/2011/01/24/Zvonareva-zit-al-in-de-kwartfinale.dhtml,

    Manouska, de mooie Moskoviete, torende hoog boven alle andere vrouwen uit.

    http://www.kapaza.be/nl/overige-boeken/moskou--de-heilige-stede---wlad--zenko-52572306.htm,