Tsjechische


Tsjechische 1.0

vrouw die afkomstig is uit Tsjechië; vrouw met de Tsjechische nationaliteit; vrouw die behoort tot het Tsjechische volk; inwoonster van Tsjechië; voor 1993 ook: vrouw uit Tsjechië als deel van het voormalige Tsjecho-Slowakije

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Tsjechische…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Hoofdsemagram: Tsjech


    Algemene voorbeelden


    'Begrijp jij wat hem bewogen heeft mij zo'n duur cadeau te geven?' vroeg zij. 'Precies wat hij gezegd heeft, denk ik: bewondering.' Ze schudde met haar hoofd. 'En ik heb steeds aangenomen dat hij iets van me wilde.' 'Het enige wat hij wilde, was kennelijk je zijn sympathie betuigen.' 'Dat zoiets bestaat. Ik schaam me voor m'n vooroordeel – het vooroordeel van een Tsjechische die van een Duitser geen royale en onbaatzuchtige houding verwacht.'

    Alles wat het geval is, Milo Anstadt,

    Over de structuur van het pedofilienetwerk is nog weinig bekend. Gisternamiddag werd hoofdverdachte Marc Dutroux nog urenlang ondervraagd door het gerecht van Neufchâteau over het bestaan van zo'n netwerk. Sommige sporen leiden naar Tsjechië - er werden Tsjechische meisjes gesignaleerd aan de woning van Dutroux en kompaan Vrianos is getrouwd met een Tsjechische - maar veel duidelijkheid is daar niet over.

    De Standaard,

    In Praag zei een Tsjechische eens tegen me: "Barok maakt me bang; het symboliseert voor mij de Oostenrijkse rooms-katholieke onderdrukking van vroeger".

    NRC,

    In Adieu, Portland gaat Fokkema undercover als chauffeur annex huisbediende bij schout-bij-nacht Van Twickel. Die is kort tevoren getrouwd met een twintig jaar jongere Tsjechische, die een frivole reputatie geniet.

    De Standaard,

    De direktie prezenteerde vol trots de vastgelegde kommentatoren: Billie Jean King en Martina Navratilova. "Maar ga je niet spelen dan, Martina?", vroeg een van de verslaggevers brutaal. "Op dit moment is de kans vijftig procent. Echt, ik weet het nog niet", reageerde Martina. "We moeten de reaktie van mijn lichaam afwachten als ik wat intensiever ga trainen." De geboren Tsjechische heeft op Wimbledon een titel te verdedigen. Vorig jaar won ze met Jonathan Stark het gemengd dubbel.

    De Standaard,

    Als ik Runka Tranciková, de vrouw van de Slowaakse filmregisseur Dusan Trancik, vraag om haar gevoelens op deze oudejaarsavond te beschrijven, kijkt ze me wanhopig aan. Ze is in de veertig, heeft twee kinderen. Ze is Tsjechische, maar woont al jaren in Bratislava.

    NRC,

    Gavaldon komt nu uit tegen de als 3de geplaatste Jana Novotna. De Tsjechische versloeg de Amerikaanse Lisa Raymond met heel veel moeite: 6-1 3-6 9-7.

    NRC,

    Combinatiemogelijkheden


    met eigennaam


    Likhovtseva rekent erop dat ze maandag aan de slag kan in de Australische Open. Dominique Monami plaatste zich eerder al en komt in de kwartfinale uit tegen de Tsjechische Lenka Cenkova.

    De Standaard,

    Bij het grondturnen voor vrouwen eindigde de Russische Larissa Petrik en de Tsjechische Vera Caslavska samen op de eerste plaats.

    http://www.sport.nl/index.php3

    Met Poppen schreef de Tsjechische Daniela Hodrová een vervolg op haar eerste roman Het Olsany-rijk.

    NRC,

    Miriam Oremans plaatste zich in het Engelse Birmingham voor de volgende ronde. De Berlicumse zette de dertiende geplaatste Tsjechische Daja Bedanova in een bloedstollende partij aan de kant: 6-3, 4-6 en 7-6.

    NOS Nieuws,

    's Middags sta ik met de Tsjechische Jana op de straathoek bij Queens Burger, maar we staan eerder te verbruinen in de zon dan dat we aan propaganda doen.

    http://www.smoel.nl/weblog/weblog-archief/augustus00.html,

    De Tsjechische Jana Novotna, vijfde op de wereldranglijst, won zondagnacht het WTA-tornooi van Chicago.

    De Standaard,

    Ook Irina Privalova was vastbesloten in Barcelona een wereldrecord te vestigen. De Russische topsprintster startte bij wijze van training op het buitenseizoen niet op haar favoriete 60 en 200 meter, maar op de 400 meter. Ook op die afstand bleek ze superieur. Haar lopen, ontspannen en krachtig, was een lust voor het oog. Maar het uit 1982 dateerde record van de Tsjechische Kratochvilova (49,59) verbeterde ze niet.

    NRC,