Twentse


Twentse 1.0

vrouw die afkomstig is uit Twente, een oostelijke landstreek in Nederland, grotendeels gelegen in de provincie Overijssel en voor een klein deel in de provincie Gelderland; inwoonster van Twente

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Twentse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Haar ouders zijn schatten van mensen en als geboren Twentse is ze verknocht aan de streek, maar het is zoals Wouter altijd zei: al na een dag of wat ga je junkengedrag vertonen.

    De klokkenluider, Tomas Ross,

    Ter Mors bereikte ook de B-finale van de 500 meter. Daarin eindigde de Twentse, die komende winter op de Olympische Spelen van Sotsji zowel op de langebaan als bij het shorttrack wil uitkomen, als tweede.

    http://m.nu.nl/schaatsen/3593927/mors-en-van-kerkhof-tonen-vormbehoud-sprintnummers.html,

    Jorien ter Mors maakte zich weinig zorgen dat ze na haar val dinsdag in de voorronde op de 1000 meter shorttrack uitgeschakeld zou zijn. "Ik hield de deur dicht en wist dat Marianne St.-Gelais te laat kwam", zei de Twentse.

    http://www.nusport.nl/sotsji-nieuws/3705334/mors-belangrijk-niet-blijven-hangen-wolk.html,

    De winst van Wolvers was geen verrassing, die van Wiegers des te meer. Vorig jaar won de Twentse tijdens de Europese Winter Jeugd Olympische Dagen in Andorra de 500 meter, dit jaar werd ze achtste bij de WK junioren in Italië.

    Meppeler Courant,