Wilrijkenaar


Wilrijkenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Wilrijk; inwoner van Wilrijk

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Wilrijkenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Wilrijk
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Wilrijk; is geboren in Wilrijk

    Algemene voorbeelden


    Wilrijk is een Geitendorp en al haar inwoners zijn Geitenkoppen [...]. Twee eeuwen geleden waren er veel arme mensen in Wilrijk. Ons stadsbestuur schonk aan de armste inwoners een geit – ook wel de "koe der armen genoemd" - om te overleven. Stond er een geit in je achtertuin, dan was je een geitenkop, een arme Wilrijkenaar.

    http://w2054.blogspot.com/feeds/posts/default,

    Op het einde van de 19e eeuw is een bevolkingsaangroei merkbaar. Talrijke Wilrijkenaars die op vaders hoeve de kost niet meer kunnen verdienen zoeken werk in de stad. Ze blijven in hun wijk wonen. De aanleg van de buurtspoorweg Antwerpen-Rumst-Mechelen (1901) en tramlijn 5 (1912) brengt Wilrijk dichter bij de stad.

    http://www.vakantielandbelgie.nl/wilrijk.htm

    Het in verdrukking geraakte standbeeld van Wilrijkenaar en pionier, pater Constant De Deken, krijgt eerherstel en verhuist naar een plek naast kasteel Ieperman op de bist.

    http://www.antiqbook.com/books/viewcat.phtml?o=ton&c=Heemkunde+%3B+Belgicana+%3B+Belgicana+%3B+Belgicana&sf=&alpha=C

    In een ander dossier staat een 33-jarige Wilrijkenaar begin november in Colombo terecht. De man werd drie weken geleden betrapt met twee jongetjes van 10 en 11 jaar. De kinderen bleken afkomstig uit een weeshuis in Sigiriya.

    De Standaard,

    Uit gegevens van het Srilankaanse gerecht blijkt dat er slechts tegen één Belg, de 32-jarige Wilrijkenaar Luc C., een pedofiliedossier loopt.

    De Standaard,

    Wilrijkenaar 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Wilrijk
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Wilrijkenaar…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        SK Wilrijk leek tegen Loenhout de titelstrijd uit handen te geven. De Wilrijkenaren speelden geen grootse wedstrijd en een gevleid 1-1-gelijkspel was in de maak. Maar in de slotminuut zorgde Tom De Caa nog voor de overwinning.

        Het Nieuwsblad,