Een Wilrijkse…

is een vrouw; is een persoon

• [Geslacht] is een vrouw

Algemene voorbeelden

Kelly Druyts (22) heeft op het WK baanwielrennen in het Australische Melbourne de bronzen medaille veroverd op het onderdeel scratch, een niet-olympische discipline. De Wilrijkse, die deze winter al de Wereldbeker scratch won, reed een heel attente wedstrijd.

De Wilrijkse jaarmarkt kreeg dit jaar nog wat extra glans. Voor het eerst in 77 jaar vond opnieuw een trottinettenkoers plaats op de Bist [...]. De oude Wilrijkse traditie vond voor het laatst plaats in 1936. Een race die werd gewonnen door de inmiddels 85-jarige Anna Van Kesbeeck. De geboren en getogen Wilrijkse was maandagmiddag opnieuw van de partij, maar dan wel om haar achterkleinzoon Jef aan te moedigen.