Winschotenaar


Winschotenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Winschoten; inwoner van Winschoten

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Winschotenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Winschoten
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Winschoten; is geboren in Winschoten

    Algemene voorbeelden


    Honderden Waffen SS hadden de pech in '45 in de streek van Winschoten te zitten. Daar lagen ineens overal bomen over de weg waardoor ze niet op tijd levend weg konden. Waarom dat niet in de geschiedenis opgetekend is? Winschotenaren doen en zwijgen typisch. En ook nu zal de Winschotense boer die een geraamte met een helm omhoog ploegt zwijgen.

    http://pauwenwitteman.vara.nl/Archief-detail.113.0.html?&tx_ttnews%5BcalendarYear%5D=2008&tx_ttnews%5BcalendarMonth%5D=12&tx_ttnews%5Btt_news%5D=16210&tx_ttnews%5BbackPid%5D=111&cHash=eec8fe609e,

    Al heel wat besturen van huurdersorganisaties hebben geprobeerd jongeren bij hun werk te betrekken. Dat gebeurde echter nooit eerder op de manier van de HOW Winschoten. De Winschotenaren gaan jongeren een loket aanbieden dat gerund wordt door jongeren, studenten van het Noorderpoort in Veendam.

    http://www.woonbond.nl/nieuws.php?aktie=bekijk&id=1873,

    Jan Mulder gaat als officiële sidekick bij de sites www.gedichten.nl en www.nederlands.nl proef draaien! Jan Mulder! Dit grote nieuws mag ik namens de hoofdredacteur aan u doorgeven. De sympathieke Winschotenaar zei 'ja' op het verzoek van de redacties om bij ieder gedicht en ieder stuk proza zijn commentaar te geven.

    http://www.nederlands.nl/nedermap/columns/column/118470.html?zoekresultaat=ja,

    De Winschotenaar zegt de berovingen uit geldnood gepleegd te hebben.

    Trouw,

    Nuninga keerde in het jaar 2000 officieel terug bij zijn club. Hoewel de Winschotenaar Ajax nooit uit het oog had verloren, was hij vereerd met de aanstelling tot bestuurslid en commissaris technische zaken.

    http://leden.ajax.nl/web/show/id=154417/contentid=32069,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Winschotenaar 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Winschoten
    Meestal in het meervoud.

    Algemene voorbeelden


    Na de rust het zelfde beeld. Smilde'94 in de aanval en WVV hield tegen. Toen na een kwartier spelen een verdediger van de gasten zijn tweede gele kaart kreeg was het helemaal gedaan met de weerstand van de Winschotenaars.

    http://www.smilde-94.nl/index.php/1e-elftal-zaterdag/96-smilde94-zat-eenvoudig-langs-wvv,