Zuid-Koreaan


Zuid-Koreaan 1.0

iemand met de Zuid-Koreaanse nationaliteit; iemand die behoort tot het Zuid-Koreaanse volk; iemand die afkomstig is uit Zuid-Korea; inwoner van Zuid-Korea
In het meervoud ook in toepassing op het volk en, meestal in het meervoud, ook in toepassing op vertegenwoordigers van een nationale sportploeg of andere groep.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Zuid-Koreaan…

is een persoon

      Hoofdsemagram: Koreaan


      Algemene voorbeelden


      Er komt een meet and greet waar Hiddink zijn autobiografie My Way zal signeren. De Zuid-Koreanen hebben er een miljoen van gedrukt.

      Het Parool,

      Na amper twee minuten scoorde Leuvenaar Joeri Beunen op strafcorner. Nadat Zuid-Korea via Stong de bordjes in evenwicht bracht, scoorde Mincho een owngoal (2-1). De Zuid-Koreanen kwamen sterk opzetten en bogen in tien minuten hun achterstand om in een 2-4 voorsprong.

      De Standaard,

      Mijn vader, Zuid-Koreaan, heeft na de nodige tijd van rouw de navelstreng met zijn land en familie definitief doorgeknipt.

      In liefdes naam, Greta Seghers,

      De Zuid-Koreaan Lee Bong-ju heeft in barre weersomstandigheden de marathon in het Japanse Fukuoka gewonnen.

      De Standaard,

      Tae-Hwi Kwak, Rafinha en Seung-Yong Kim, een van de tien Kims in de selectie, schoten de Zuid-Koreanen voor het eerst in de geschiedenis naar de grootste continentale prijs. Kwak tekende voor de openingstreffer en de Braziliaanse aanvaller Rafinha verdubbelde de voorsprong ruim twintig minuten voor tijd.

      http://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/item/zuid-koreanen-winnen-aziatische-cl,

      Bush en Kim Dae-jung hielden besprekingen die beiden na afloop betitelden als 'openhartig'. De Zuid-Koreanen hadden aanstoot genomen aan de rede van Bush, eind vorige maand, waarin hij Irak, Iran en Noord-Korea beschreef als 'as van het kwaad'.

      Nederlands Dagblad,

      Caudron schakelde in de eerste ronde de Zuid-Koreaan Cheol Hwan Yu uit met 3-0, setstanden: 15-10, 15-8 en 15-5.

      De Standaard,

      De overname van de Nederlandse vliegtuigbouwer Fokker door Samsung is voor 80 procent rond. "De Zuid-Koreanen willen de activiteiten van de failliete Nederlandse vliegtuigbouwer dolgraag voortzetten. Er is geen neiging bij hen om af te haken."

      De Standaard,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding