Zwijndrechtenaar


Zwijndrechtenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit de Nederlandse of Belgische plaats Zwijndrecht; inwoner van Zwijndrecht

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Zwijndrechtenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Zwijndrecht
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Zwijndrecht; is geboren in Zwijndrecht

    Algemene voorbeelden


    Zwijndrechtenaar Sylvain Vertez werkt mee met de grootste tentoonstelling ooit in België rond Elvis Presley, die nog tot 24 oktober te bezoeken is in Koksijde.

    http://www.gva.be/regio-antwerpen-stad/zwijndrecht/zwijndrechtenaar-toont-unieke-collectie-rond-elvis-presley-op-tentoonstelling-in-koksijde.aspx,

    Zwijndrechtenaar Wim van Pelt strijdt voor het behoud van een oud perenras: de ooit wijd verspreide Zoutewelle perenboom.

    http://www.rijnmond.nl/nieuws/05-02-2013/zwijndrechtenaar-strijdt-voor-comeback-perenras,

    Bekende Zwijndrechtenaren zijn de zangeressen Dominique van Hulst, of Do en Anouk Teeuwe, of Anouk, Annet Malherbe, actrice, Dick Passchier, tv-presentator, Justine Pelmelay, zangeres, rapper Def Rhymz, bokser Arnold Vanderlyde en model en presentatrice Ellemieke Vermolen.

    http://www.kieseenuitje.nl/index.php?stadzoeken=zwijndrecht&uitje=%22dagje%20weg%22,%20%22dagje%20uit%22%20in%20Zwijndrecht%20of%20wat%20is%20er%20te%20doen%20aan%20uitstapjes%20omgeving%20Zwijndrecht?

    Omdat hij dacht dat zijn vriendin er stiekem een relatie op nahield, heeft een 40-jarige man uit Zwijndrecht zondag in de Kapitein Stamperiusflat zijn vriendin mishandeld. Hij sleurde haar uit bed en sloeg en schopte haar. De Zwijndrechtenaar zette zijn vriendin letterlijk buiten de deur, waarna buren zich over haar ontfermden.

    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/2342675/2006/11/27/Zwijndrechtenaar-sleurt-vriendin-uit-bed.dhtml,

    Het Develpark wordt weer een belangrijke ontmoetingsplek voor alle Zwijndrechtenaren. Er komen vissteigers, speelvoorzieningen, barbecueplekken, een strandje met zwemwater en tal van andere attracties.

    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/2326327/2006/11/06/Verpauperd-Develpark-weldra-weer-ontmoetingsplek-Zwijndrechtenaren.dhtml,

    Zondag maakten circa 150 Zwijndrechtenaren tijd om een overkapping te eisen van de E17, die de deelgemeenten Zwijndrecht en Burcht van elkaar scheidt. "De snelweg ligt bovendien op een wal van 5 meter hoog", zegt Steven Vervaet van Ademloos2070. "Die legt een deken van lawaai over de omgeving."

    http://www.gva.be/dossiers/oosterweel/ringland-groeit-uit-naar-antwerpse-rand.aspx,

    Uit een enquête die Open Vld Zwijndrecht-Burcht uitvoerde, blijkt dat meer dan de helft van de fietsende Zwijndrechtenaars in de laatste vier jaar slachtoffer werd van een fietsdiefstal.

    http://www.gva.be/regio-antwerpen-stad/zwijndrecht/een-op-de-twee-zwijndrechtenaars-slachtoffer-fietsdiefstal.aspx,

    Behalve in het zout en in de tuinbouw waren er ook Zwijndrechtenaars werkzaam op de "steenplaatsen", de vlasindustrie en in de molens.

    http://www.digibron.nl/search/detail/012ea190a21adc9fc3ce4a85/liggen-deden-we-weinig-maar-leggen-bijna-de-gehele-dag,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Zwijndrechtenaar 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Zwijndrecht
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Zwijndrechtenaar…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        Aankomende dinsdag 11 februari speelt eersteklasser Pelikaan een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Bolnes [...]. De Zwijndrechtenaren staan op de vijfde plek in de eerste klasse C. Tegenstander Bolnes is, met dertien punten achterstand op het ongenaakbare Brielle, de nummer drie in de tweede klasse D.

        http://www.regiorijnmondvoetbal.nl/amateur-voetbal/pelikaan-oefent-tegen-bolnes/,

        Er werden enorm veel fouten opeen gestapeld en als er eens een keer een leuke actie was, zoals Chris Boom die een Zwijndrechtenaar door de benen speelde, werd de bal zomaar weer gemakkelijk ingeleverd.

        http://www.regio-voetbal.nl/clubs/93/verslagen/geflatteerde-zege-stedoco-topper-tegen-vvgz.html,

        Voor de Zwijndrechtenaren bleek de overwinning op Rijsoord niet de aanzet te zijn tot een succesvol eerste deel van het seizoen. Het duurde tot de zevende speelronde alvorens er voor de tweede maal gewonnen werd (Nieuw-Lekkerland, 2-0) en daarna werd er enkel nog thuis van De Zwerver (2-0) gewonnen in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Met zestien punten uit veertien duels vinden we VVGZ terug op de negende positie van de ranglijst.

        http://www.voetbalrotterdam.nl/index.php/derby-tussen-rijsoord-en-vvgz-2/,