Zwijndrechtse


Zwijndrechtse 1.0

vrouw die afkomstig is uit de Nederlandse of Belgische plaats Zwijndrecht; inwoonster van Zwijndrecht

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Zwijndrechtse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Op donderdag 22 juni wordt in Zwijndrecht een herdenkingsdienst gehouden voor K. V. De Zwijndrechtse werd precies een jaar eerder op klaarlichte dag voor de ogen van haar twee kinderen doodgeschoten door haar ex-man. De moord deed landelijk veel stof opwaaien.

    ANP,

    Vorige week deed de 31-jarige Malika een opmerkelijke ontdekking nadat op de A16 tussen Ridderkerk en Rotterdam een zijruit van haar auto er uit was geklapt. 'Er zat geen stukje glas meer in; alles lag op de achterbank', vertelt de Zwijndrechtse die haar volledige naam niet wil prijsgeven.

    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/2988181/2011/10/25/Snelwegschutter-lijkt-terug-van-weggeweest.dhtml,

    Een van de laatste eigenaars van het pand was graaf de Hesbaye. Deze was gehuwd met een Zwijndrechtse uit de familie Van Bogaert (ja, die van de drankenhandel).

    http://www.heemkundezb.be/index.php/publicaties/81-foto-van-de-maand-januari-2014-het-lam,

    Zwijndrechtse 1.1

    vrouw die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Zwijndrecht
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Zwijndrechtse…

    is een persoon

    • [Geslacht] is een vrouw

      Algemene voorbeelden


      Zwijndrecht: De waterpolosters van De Zeehond '73 hebben een forse 6-1 (2-1, 1-0, 1-0, 2-0) nederlaag geleden tegen De Devel. De Rozenburgsen waren in het fysieke geweld met aan weerszijden talrijke straffen duidelijk niet opgewassen tegen de Zwijndrechtsen.

      http://www.weekbladspijkenisse.nl/nieuws/sport/forse-nederlaag-voor-de-zeehond-73/2/4468,

      In de van Rappardhal kregen de toeschouwers een eenzijdige wedstrijd te zien. Dominerend balden de Gorinchemse dames naar de ruststand: 12-0. In het tweede bedrijf bleven zij sterk aanvallend handballen. Tegenstander Conventus kon niet in het spel komen en maakte veel verdedigingsfouten, waarvan Achilles profiteerde. Na een twee-minutenstraf voor de Zwijndrechtsen trok Achilles van leer en Inga Lavarini bracht de eindstand op 28-5.

      http://www.deweekkrant.nl/print?printid=2861028,

      Softbalsters winnen overtuigend. In de twee wedstrijden die de Zwijndrechtse Softballers dit weekend speelden tegen Orioles uit Bergschenhoek speelde de pas 17-jarige Kelsey Huijzers een hoofdrol. Deze werper verving in de eerste wedstrijd de geblesseerd geraakte startende werpster Nancy van der Ham op sublieme wijze, en zette dit voort in de tweede wedstrijd. Beide wedstrijden werden door de Zwijndrechtsen gewonnen, de eerste wedstrijd met 8-7, en de tweede heel overtuigend met 9-2.

      http://www.zwijndrecht.net/trefwoord/softbal,