Zwitserse


Zwitserse 1.0

vrouw met de Zwitserse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Zwitserse volk; vrouw die afkomstig is uit Zwitserland; inwoonster van Zwitserland

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Zwitserse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Hoofdsemagram: Zwitser


    Algemene voorbeelden


    Een Zwitserse heeft haar baan verloren omdat zij op Facebook actief was terwijl zij ziek thuiszat. Dit heeft haar werkgever, verzekeringsbedrijf Nationale Suisse, vrijdag laten weten. De vrouw had tegen haar baas gezegd dat zij niet aan een computer kon werken omdat zij in het donker moest gaan liggen vanwege haar aandoening.

    http://www.ed.nl/extra/dossiers/diverse/zwitserse-verliest-baan-door-facebook-1.2167097,

    Maria Kirilenko (WTA-29) maakt bij het WTA-toernooi in Charleston, na een maandenlange afwezigheid, haar comeback op de WTA Tour [...]. In de eerste ronde gaat Kirilenko spelen tegen de 17-jarige Belinda Bencic (WTA-140). De jonge Zwitserse heeft zich via het kwalificatietoernooi geplaatst voor het hoofdtoernooi.

    http://www.tennis.nl/nieuws/kirilenko-maakt-comeback-charleston,

    Een vijftienjarige Zwitserse heeft haar teddybeer als drugskoerier ingezet. Ze probeerde met haar knuffel de grens tussen Duitsland en Zwitserland over te steken, toen het oog van een douanebeambte op het 80 centimeter grote knuffeldier viel. Bij nader onderzoek bevatte de beer 72 pakjes cocaïne [...]. Het meisje wilde de drugs van Amsterdam naar Zwitserland smokkelen.

    http://www.nu.nl/algemeen/743813/vijftienjarige-zet-teddybeer-in-als-drugskoerier.html,