bewegingscoach


bewegingscoach 1.0

(neologisme)

iemand die mensen advies geeft op het gebied van voeding en beweging; coach voor advies op het gebied van beweging

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bewegingscoach…

is een coach; is een persoon

  • [Toepassingsgebied of bereik] is iemand die mensen advies geeft op het gebied van voeding en beweging; is een coach voor advies op het gebied van beweging

    Hoofdsemagram: coach


    Algemene voorbeelden


    Een bewegingscoach maakt een afspraak met u om samen de doelen vast te leggen. Met een stappenplan wordt er een bewegingscoachtraject gemaakt voor een bepaalde periode. Een bewegingscoach helpt u gedurende deze periode: bewegingsmomenten op de dag te plannen; u te motiveren gezond te bewegen [...]; u te adviseren in voeding.

    http://www.abc-van-coaching.nl/vormen-coaching/bewegingscoaching.asp

    Een bewegingscoach helpt en motiveert u op een professionele wijze om gezond bewegen te integreren in uw dagelijks leven. De bewegingscoach kan u ook helpen met het plannen/begeleiden van outdoor weekenden, teambuilding activiteiten en het geven van stoelmassages.

    http://www.abc-van-coaching.nl/vormen-coaching/bewegingscoaching.asp

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een somatische bewegingscoach
    • somatische bewegingscoaches

    Het Instituut begon als opleidingsinstituut waar somatische bewegingscoaches opgeleid worden. Daarnaast zijn er aan het Instituut verbonden praktijken waar cliënten gecoacht worden.

    http://www.somaticmovementstudies.org/nl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=22,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • voedingscoach en bewegingscoach

    Als voedings- en bewegingscoach begeleid ik mensen naar een gezonde levensstijl. De pijlers voeding, beweging en gedrag zijn van belang tijdens mijn begeleiding. Uiteraard heb je eigen inzet en motivatie nodig om je eet- en leefpatroon blijvend te veranderen. Verwacht geen wondermiddel, strenge diëten of dure afslankpreparaten. Maar adviezen over gezonde voeding volgens de richtlijnen van het voedingscentrum.

    http://www.balansopvlieland.nl/

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2003

    bewegingscoach 1.1

    (media, communicatie en telecommunicatie; ICT; neologisme)

    computerprogramma dat mensen advies geeft op het gebied van voeding en beweging; computerprogramma voor bewegingsadvies

    Betekenisbetrekking


    metonymie
    Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een bewegingscoach…

    is een computerprogramma

    • [Toepassingsgebied of bereik] is een computerprogramma dat mensen advies geeft op het gebied van voeding en beweging; is een computerprogramma voor bewegingsadvies

      Algemene voorbeelden


      De bewegingscoach is een softwareprogramma op internet. De bewegingscoach is gemaakt voor mensen die op de pijnkliniek van het Roessingh revalideren voor hun pijnklachten. De bewegingscoach dient als ondersteuning van het revalidatieproces.

      http://www.r-motion.nl/

      Philips DirectLife: je Persoonlijke Bewegingscoach [...]. De sleutel tot een actievere levensstijl is het begrip dat zelfs de kleinste activiteit kan bijdragen. Philips DirectLife kan je hierbij helpen. Het programma helpt je inzicht te krijgen in je bewegingspatroon en dit blijvend te veranderen. DirectLife bestaat uit drie onderdelen. De Activity Monitor, de webportal en een persoonlijke coach op afstand. De Activity Monitor ter grootte een sleutelhanger is waterdicht en kan dus gemakkelijk de hele dag overal mee naar toe worden genomen [...]. Aan de hand van een inschatting aan het begin van je training en je persoonlijke doelen wordt er een programma opgesteld. De resultaten van deze metingen kunnen via USB op een persoonlijke website bekeken en bijgehouden worden. Bovendien krijgt elk DirectLife-lid krijgt een 'personal coach'. Deze kan je helpen bij het opstellen van je doelen, je vragen beantwoorden en je tips geven over hoe je in je dagelijkse leven meer kunt bewegen.

      http://www.stylecowboys.nl/Lifestyle/180,

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2009