bewegingscoach


bewegingscoach 1.0

(neologisme)

iemand die mensen advies geeft op het gebied van voeding en beweging; coach voor advies op het gebied van beweging

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bewegingscoach…

is een coach; is een persoon

 • [Toepassingsgebied of bereik] is iemand die mensen advies geeft op het gebied van voeding en beweging; is een coach voor advies op het gebied van beweging

  Hoofdsemagram: coach


  Algemene voorbeelden


  Een bewegingscoach maakt een afspraak met u om samen de doelen vast te leggen. Met een stappenplan wordt er een bewegingscoachtraject gemaakt voor een bepaalde periode. Een bewegingscoach helpt u gedurende deze periode: bewegingsmomenten op de dag te plannen; u te motiveren gezond te bewegen [...]; u te adviseren in voeding.

  http://www.abc-van-coaching.nl/vormen-coaching/bewegingscoaching.asp

  Een bewegingscoach helpt en motiveert u op een professionele wijze om gezond bewegen te integreren in uw dagelijks leven. De bewegingscoach kan u ook helpen met het plannen/begeleiden van outdoor weekenden, teambuilding activiteiten en het geven van stoelmassages.

  http://www.abc-van-coaching.nl/vormen-coaching/bewegingscoaching.asp

  Combinatiemogelijkheden


  met adjectief ervoor


  • een somatische bewegingscoach
  • somatische bewegingscoaches

  Het Instituut begon als opleidingsinstituut waar somatische bewegingscoaches opgeleid worden. Daarnaast zijn er aan het Instituut verbonden praktijken waar cliënten gecoacht worden.

  http://www.somaticmovementstudies.org/nl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=22,

  met ander, nevengeschikt substantief


  • voedingscoach en bewegingscoach

  Als voedings- en bewegingscoach begeleid ik mensen naar een gezonde levensstijl. De pijlers voeding, beweging en gedrag zijn van belang tijdens mijn begeleiding. Uiteraard heb je eigen inzet en motivatie nodig om je eet- en leefpatroon blijvend te veranderen. Verwacht geen wondermiddel, strenge diëten of dure afslankpreparaten. Maar adviezen over gezonde voeding volgens de richtlijnen van het voedingscentrum.

  http://www.balansopvlieland.nl/

  Woordfamilie


  Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


  Etymologie


  Aard herkomst inheems woord
  Vroegste datering 2003

  bewegingscoach 1.1

  (media, communicatie en telecommunicatie; ICT; neologisme)

  computerprogramma dat mensen advies geeft op het gebied van voeding en beweging; computerprogramma voor bewegingsadvies

  Betekenisbetrekking


  metonymie
  Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

  Semagram (extra betekenisinformatie)


  Een bewegingscoach…

  is een computerprogramma

  • [Toepassingsgebied of bereik] is een computerprogramma dat mensen advies geeft op het gebied van voeding en beweging; is een computerprogramma voor bewegingsadvies

   Algemene voorbeelden


   De bewegingscoach is een softwareprogramma op internet. De bewegingscoach is gemaakt voor mensen die op de pijnkliniek van het Roessingh revalideren voor hun pijnklachten. De bewegingscoach dient als ondersteuning van het revalidatieproces.

   http://www.r-motion.nl/

   Philips DirectLife: je Persoonlijke Bewegingscoach [...]. De sleutel tot een actievere levensstijl is het begrip dat zelfs de kleinste activiteit kan bijdragen. Philips DirectLife kan je hierbij helpen. Het programma helpt je inzicht te krijgen in je bewegingspatroon en dit blijvend te veranderen. DirectLife bestaat uit drie onderdelen. De Activity Monitor, de webportal en een persoonlijke coach op afstand. De Activity Monitor ter grootte een sleutelhanger is waterdicht en kan dus gemakkelijk de hele dag overal mee naar toe worden genomen [...]. Aan de hand van een inschatting aan het begin van je training en je persoonlijke doelen wordt er een programma opgesteld. De resultaten van deze metingen kunnen via USB op een persoonlijke website bekeken en bijgehouden worden. Bovendien krijgt elk DirectLife-lid krijgt een 'personal coach'. Deze kan je helpen bij het opstellen van je doelen, je vragen beantwoorden en je tips geven over hoe je in je dagelijkse leven meer kunt bewegen.

   http://www.stylecowboys.nl/Lifestyle/180,

   Woordfamilie


   Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


   Etymologie


   Aard herkomst inheems woord
   Vroegste datering 2009