hbo-docent


hbo-docent 1.0

(wetenschap; onderwijs en opvoeding)

docent die op het hoger beroepsonderwijs lesgeeft; docent op het hbo

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een hbo-docent…

is een docent; is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Wie neemt het een hbo-docent, die lessen achtereen aandacht heeft besteed aan de aftrekbaarheid van een tweede huisje op Schouwen-Duiveland, kwalijk dat hij zijn talenten ook aanwendt wanneer zijn instituut verlegen zit om een trucje dat een paar ton extra financiële armslag genereert?

      http://utopia.knoware.nl/users/propriac/archief/010219.html,

      Hoe blijven hbo-docenten staande te midden van maatschappelijke, technologische en bestuurlijke invloeden? Hoe zijn ze zichzelf in hun werk? Dit boek is geschreven voor hbo-docenten, lerarenopleiders, loopbaancoaches en onderwijsontwikkelaars.

      http://www.bol.com/nl/p/de-hbo-docent-en-zijn-identiteit/9200000028910273/,

      'Steeds meer docenten in het hbo hebben zelf hoogstens een hbo-opleiding gevolgd,' schrijft de docent journalistiek in de krant. 'Dat is vreemd. Hoe kun je nu met overtuiging en gezag lesgeven als je zelf niet hoger opgeleid bent dan degenen aan wie je lesgeeft? Elke hbo-docent zou universitair opgeleid moeten zijn, of op zijn minst een eerstegraads onderwijsbevoegdheid moeten bezitten. Dat is nu nauwelijks het geval.' Slagter wijt het aan het relatief lage salaris dat docenten in het hbo krijgen betaald. Nieuwe docenten worden volgens Slagter aangesteld in schaal elf of tien. 'Daar werf je geen hogeropgeleiden mee.'

      http://www.havanaweb.nl/nieuws/docent-moet-universitair-zijn-geschoold-1812.html,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding