linksvoetig


linksvoetig 1.0

((vooral) in België, voetbal [balsport])

(Gezegd van voetballers en voetbalsters)
van nature de linkervoet en niet de minder geoefende rechtervoet gebruikend; van nature, het best, bij voorkeur schietend met de linkervoet; linksbenig

Algemene voorbeelden


Omdat Eddy Wauters de prijs voor zijn linksvoetige dertiger opvoerde, haakte Lierse af en bleef Smidts aan het werk in Deurne.

De Standaard,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een linksvoetige aanvaller
  • een linksvoetige middenvelder
  • een linksvoetige spits
  • een linksvoetige verdediger
  • linksvoetige spelers

Behalve Wuyts (naar STVV) en Sabbadini (terug naar KVM) blijft de rest van de kern. Daar komen nog een diepe spits en een linksvoetige verdediger bij.

De Standaard,

Nebosja Krupnikovic tekende een overeenkomst die hem voor de volgende vier seizoenen aan Standard bindt. De 22-jarige Serviër is momenteel aan de slag bij Rode Ster Belgrado. Als linksvoetige aanvallende middenvelder scoorde hij in 110 wedstrijden maar liefst 65 keer.

De Standaard,

Turnhout haalde Kurt Dreesen (RC Genk) in. De 23-jarige linksvoetige aanvaller kreeg een contract van vijf maanden voorgelegd.

De Standaard,

"René moet echter niet zeuren dat hij door het vertrek van Rouyr een gebrek aan linksvoetige spelers heeft. Hij beschikt over tien verdedigers. Is dat misschien niet genoeg?"

De Standaard,

Nu zoekt Gent nog een linksvoetige verdediger en een spits die volgend seizoen een plaats in de top-tien van de topschutterslijst kan afdwingen.

De Standaard,

Vincze is een 29-jarige en linksvoetige spits.

De Standaard,

De linksvoetige verdediger, ook gegeerd door Rode Ster Belgrado, tekende een contract voor twee jaar.

De Standaard,

Lierse zou interesse hebben voor de Hongaar Matyus, een 21-jarige linksvoetige verdediger van Honved Boedapest.

De Standaard,

met werkwoord


  • linksvoetig zijn

"Met Keller heb ik er een volbloed prof bij, iemand met veel ervaring ook. Bovendien is hij linksvoetig en kan ik hem dus centraal en op de flank uitspelen."

De Standaard,

met eigennaam


Linksvoetige Abdullah (naar Aston Villa), middenvelder Tugay en libero Ogün waren de individualiteiten die Van Moer het meest opvielen.

De Standaard,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding