linksvoetige


linksvoetige 1.0

(voetbal; sport en recreatie; (vooral) in België)

voetballer of voetbalster die van nature met de linkervoet speelt, die linksvoetig is; linksbenige voetballer of voetbalster

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een linksvoetige…

is een voetbalster; is een voetballer; is een persoon

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] speelt van nature met links

  Algemene voorbeelden


  "Na de rust speelden we met Spehar achter twee spitsen, precies de opstelling waarmee we tegen Lierse zakten voor de beker. Renier op links waardoor Staelens uit het middenveld werd gehaald om voorstopper te spelen? Ik had geen andere keuze. Renier was de enige linksvoetige die mij restte."

  De Standaard,

  Een klasseflits van de bedrijvige Nilis leidde een mogelijkheid voor Cocu in. Onze landgenoot zonderde met een heerlijk steekballetje de Eindhovense linksvoetige schuin voor doel af.

  De Standaard,

  Zo werd de Aalsterse linksvoetige tijdens de kille decembermaand bruusk uit zijn winterslaap gewekt door Jan Ceulemans. De Caje "strafte" enkele pionnen uit zijn kwakkelend geheel door hen uit de kern te zwieren.

  De Standaard,

  Het komt er nu op aan een juiste balans te vinden tussen onder andere aanvallers en verdedigers. Het valt me bijvoorbeeld op dat er veel linksvoetigen in de kern zitten.

  De Standaard,

  Didier Segers verlaat KV Mechelen. De 32-jarige linksvoetige bereikte een akkoord met Lommel, waardoor hij de volgende drie seizoenen in het noorden van Limburg kan voetballen.

  De Standaard,

  Ook bij Vitesse valt deze week de beslissing. Daar heeft men nog enkele twijfels. De Nederlanders hebben al drie linksvoetigen in huis en zijn in feite op zoek naar een "nummer tien".

  De Standaard,

  Club, dat op zoek is naar een man op links, reageert niet alleen ontkennend op de naam Nielsen maar ook op alle andere linksvoetigen uit de Belgische competitie die in verband met blauw-zwart genoemd worden.

  De Standaard,

  Door het ontbreken van een linksvoetige in de kern die de leemte kan opvullen, ontstaan door het vertrek van Rouyr, schoof Günter Jacob naar de linksachterplaats.

  De Standaard,