rechtsvoetige


rechtsvoetige 1.0

(voetbal; sport en recreatie; (vooral) in België)

voetballer of voetbalster die van nature met de rechtervoet speelt, die rechtsvoetig is; rechtsbenige voetballer of voetbalster

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een rechtsvoetige…

is een voetbalster; is een voetballer; is een persoon

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] speelt van nature met rechts

  Algemene voorbeelden


  Het incident met Winter wordt Hodgson in de Italiaanse pers nauwelijks aangerekend. Met Oranje veegde de ex-Ajacied in december de vloer aan met de Rode Duivels, maar bij Inter presteert hij ondermaats. Maar ook de Argentijn Zanetti, die zaterdag als rechtsvoetige op links moest spelen, stond aan de klaagmuur.

  De Standaard,

  "Papa, bal". Ik in mijn blote kont uit bed en een beetje ballen met dat manneke. Een rechtsvoetige, maar kan ook links. Is helemaal stapel van de bal. Ik stop hem in, maar een uur later is het weer van "Papa, bal".

  De Standaard,

  Club speelt iedere week met een elftal vol rechtsvoetigen. "En dat is een absoluut nadeel", bevestigt de coach. "Stenman, Vansteenkiste, De Jonghe, Blondel en Lestienne: meer linksvoetigen zijn er niet. Onze eerste transfer wordt de terugkeer van Fredrik Stenman, maar we bekijken het wel om onze kern met enkele linksvoetigen te versterken."

  http://www.belgiumsoccer.be/nieuws/lees/2011-12-26/daum-ons-versterken-met-enkele-linksvoetigen,

  "Tactische wissel? Daar snap ik niks van", klonk het wat bitter bij Vital Borkelmans. "De trainer heeft altijd gelijk, maar ik constateer enkel dat ik er werd afgenomen en dat daarna twee rechtsvoetigen [...] linksback hebben gespeeld. Waarom vroeg hij mij niet gewoon wat naar voor te schuiven?"

  http://www.hbvl.be/Archief/guid/patrick-remy-gebrek-aan-respect-voor-fans.aspx?artikel=9e8221a0-7f2c-4751-80be-ec583a5498e6,