softie


softie 1.0

iemand die zich slap, sullig en soft gedraagt en opstelt, meestal niet veel moed toont en niet voor zichzelf opkomt; watje

Semagram


Een softie…

is een persoon

   Hoofdsemagram: watje


   Algemene voorbeelden


   "Op training haat ik hem, daarnaast kan ik hem niet missen, ben ik afhankelijk van hem. Ik deelde veel tegenslagen, maar ook veel geluk met Jean-Marie. Als ik vier dagen niets van hem gehoord heb, krijgt hij gegarandeerd een telefoontje: zeg, leef jij eigenlijk nog? Maar het omgekeerde is ook waar. We vullen elkaar perfect aan omdat Jean-Marie daarop inwerkt. Hij speelt de harde, omdat ik zo'n softie ben."

   De Standaard,

   In plaats van af te straffen wie mij voor de voeten loopt, begin ik een gesprek. In plaats van in te pikken wat me wordt onthouden, betaal ik belasting. Ik ben een doetje, een softie, een loser. Nooit heb ik de moed op kunnen brengen om een heldhaftige probleemjongere te worden, een rebellerende thuisloze of een onbesuisde drugsdealer.

   http://utopia.knoware.nl/users/propriac/archief/010225.html,

   Mijn tante brak haar middenhandsbeentje toen een tienjarig kloothommeltje haar tasje ratste, en er zat niet eens iets van waarde in. Daarvan krijg ik, softie of niet, toch een beetje last van razernij.

   Rotterdams Dagblad,

   Combinatiemogelijkheden


   met ander, nevengeschikt substantief


   • macho's en softies

   "Softies" ziet men vaak als "goede vrienden en meer niet." Dit komt omdat vrouwen zich meestal niet tot hen aangetrokken voelen. Vrouwen zien hen wel als vriendelijk, betrouwbaar en als goede vriend maar verder niks. Doordat een vrouw toch vaak behoefte heeft aan (een beetje) steun, klikt het niet. In feite heeft de vrouw dus meestal de keuze tot macho's en softies.

   http://www.leokrans.nl/psychologie/gelukkige_relatie.htm