thuisduel


thuisduel 1.0

(sport en recreatie; voetbal)

duel, wedstrijd die op het eigen veld of in de eigen sporthal wordt gespeeld; thuiswedstrijd

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een thuisduel…

is een duel

 • [Plaats] wordt op eigen terrein gespeeld

  Hoofdsemagram: duel


  Algemene voorbeelden


  Ook in de tweede helft was Roma de betere ploeg, maar er vielen geen goals meer. De Giallorossi wisten daardoor eindelijk weer eens een thuisduel te winnen, de afgelopen drie gingen verloren.

  http://www.sport1.nl/nieuws/17254-roma-wint-eindelijk-weer-een-thuisduel.html,

  Het eerste tafeltennisteam van Zwartsluis heeft opnieuw een knappe prestatie geleverd. In een uitermate sportief thuisduel tegen LTTC 4 uit Lelystad werden de polderbewoners met 7-3 bedwongen.

  Meppeler Courant,

  De waterpoloërs van De Reest hebben zaterdag in Bad Hesselingen een goede prestatie geleverd door middenmoter DZPC met 8-5 te verslaan. Kwalitatief was het alleszins acceptabel en ook het scoreverloop was zodanig dat de spanning te snijden was. In het laatste thuisduel waren de tussenstanden: 0-0, 2-1, 4-2 en 2-2.

  Meppeler Courant,

  Ondertussen komt de droomfinale Barcelona-AC Milan steeds dichterbij. Beide clubs zouden elkaar als groepshoofd eventueel in de halve finale kunnen treffen. In dat geval spelen ze ieder een thuisduel tegen de nummer uit de andere poule.

  NRC,

  De Chicago Bulls hadden de eerste twee wedstrijden in Phoenix gewonnen, maar verloren, voor 14.000 toeschouwers in de volgepakte hal, hun eerste thuisduel van de Suns, 129-121 na liefst drie, adembenemende verlengingen.

  NRC,

  Bovendien kreeg doelman Van Breukelen de derde gele kaart na veelvuldig tijdrekken. Hij ontbreekt daardoor aanstaande zondag in het thuisduel met Ajax.

  NRC,

  Op 14 februari 1996 oefent Oranje tegen België, op 24 maart volgt een thuisduel tegen Duitsland.

  NRC,

  IFK Gothenburg is een stugge counterploeg die in de groepswedstrijden alle thuisduels won.

  NRC,

  In de laatste zes thuisduels haalde Schalke tien punten.

  Meppeler Courant,

  Staphorst stelde tijdens het eerste thuisduel de eigen aanhang danig teleur. Marknesse was wel niet de betere ploeg, maar won wel met 1-2.

  Meppeler Courant,