uitduel


uitduel 1.0

(voetbal; sport en recreatie)

duel, wedstrijd die op het veld of in de sporthal van de tegenstander wordt gespeeld; uitwedstrijd

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een uitduel…

is een duel

 • [Plaats] wordt bij de tegenstander gespeeld

  Hoofdsemagram: duel


  Algemene voorbeelden


  Glasgow Rangers is door de UEFA gestraft voor het gedrag van de supporters tegen PSV in de achtste finale van de Europa League. De Schotten moeten een uitduel op Europees niveau zonder publiek afwerken en krijgen daarnaast een boete van in totaal 80.000 euro.

  http://sport.fok.nl/nieuws/441442/1/1/50/rangers-een-europees-uitduel-zonder-publiek.html,

  Het eerste damesteam van de Meppeler Hockeyvereniging speelt, na vorig jaar gedegradeerd te zijn, in de derde klasse [...]. Gisteren stond voor de dames het uitduel tegen Almelo op het programma.

  Meppeler Courant,

  Jarenlang hebben de KNLTB en tennissend Nederland op een dergelijk eclatant succes zitten wachten. De loting bepaalde telkens, dat Oranje aan aansprekende tegenstanders werd gekoppeld voor een uitduel. Dit jaar is het precies andersom, waardoor nog zeker één keer (begin april tegen Duitsland) goodwill gekweekt kan worden voor de racketsport.

  De Telegraaf,

  Handbalteams Lions loten uitduel. In de kwartfinale om de Nederlandse handbalbeker hebben de mannenteams van Vos Investment/Limburg Lions een uitwedstrijd geloot. Lions 1 treft in het Westland op Quintus (Kwinsheul), de reserves van Lions gaan op bezoek bij E&O in Emmen.

  http://www.limburger.nl/article/20110307/SPORT01/110309609/1030,

  De oefenwedstrijd tegen Argentinië diende voor Oranje in feite uitsluitend als laatste test voor het belangrijke duel tegen Tsjechië op zaterdag 29 maart in Rotterdam. Vier dagen later gevolgd door het uitduel tegen Moldavië op 2 april.

  De Telegraaf,

  Pas op de laatste speeldag werd door een overwinning op naaste concurrent Donar een plaats bij de laatste vier afgedwongen. De basis voor het bereiken van de eindstrijd werd vervolgens gelegd door een nipte zege in het eerste uitduel van de halve finale tegen Den Helder (75-74 na verlenging), waardoor overwinningen in de resterende twee duels zouden voldoen.

  NRC,

  FC Twente bewees gisteren in Groningen dat het in uitduels succesvoller is dan op eigen veld.

  NRC,

  Hekkesluiter Racing Genk, dat het uitduel met Oostende met 4-0 verloor, eindigde met negen man.

  Meppeler Courant,

  Bovendien vestigde AC Milan weer eens een record: zeges in zeven uitduels op rij, een meer dan Juventus in het seizoen 1976/77.

  NRC,