vastgoedzeepbel


vastgoedzeepbel 1.0

(bouw, gebouwen en huisvesting; business, economie en financiën; neologisme)

economisch verschijnsel in de vastgoedmarkt waarbij een toename plaatsvindt van de taxatiewaarde van onroerende zaken, totdat een onhoudbaar niveau wordt bereikt ten opzichte van de financieringslast en/of het rendement, waarop onvermijdelijk een snelle waardedaling volgt met alle financiële gevolgen van dien

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vastgoedzeepbel…

is een verschijnsel

      Hoofdsemagram: zeepbel


      Algemene voorbeelden


      Vastgoed maakt in Australië meer dan de helft uit van het gezinsvermogen en het doorprikken van een eventuele vastgoedzeepbel dreigt de binnenlandse vraag meerdere kwartalen fors neerwaarts te sturen.

      https://multimediafiles.kbcgroup.eu/uploadpdf/ERN-17-20030725.pdf,

      De Nederlandse vastgoedzeepbel. Het gaat dramatisch slecht in de vastgoed-sector. Door de recessie staan steeds meer bedrijfsgebouwen leeg; en er waren al teveel kantoren. Bedrijfsgebouwen zijn de afgelopen maanden soms tientallen procenten minder waard geworden.

      http://www.wacholland.org/nl/nieuws/de-nederlandse-vastgoedzeepbel,

      Ieder bericht over afnemende verkoopprijzen of -aantallen is natuurlijk koren op de molen van de zwartkijkers. Moet je de huizenmarkt nou zwart of roze bekijken? Er is een mooie term voor: de vastgoedzeepbel. Wist je dat er zelfs een startpagina is over dit onderwerp? En een verzameling filmpjes op Youtube over de zeepbel die op springen zou staan. Grappig is overigens dat vastgoedzeepbel.nl je gewoon leidt naar Funda!

      http://hypotheken.blog.nl/nieuws/2008/08/21/vastgoedzeepbel-of-niet,

      Een vastgoedzeepbel of onroerendgoedzeepbel is een economische zeepbel die periodiek voorkomt in vastgoedmarkten. Dit fenomeen wordt gekenmerkt door een snelle toename van de taxatiewaarde van onroerende zaken, zoals woningen, totdat een onhoudbaar niveau wordt bereikt ten opzichte van de financieringslast en (voor beleggers) het rendement, alsmede andere economische elementen. Het kan worden gevolgd door een snelle daling van de waarde van het goed.

      http://nl.wikipedia.org/wiki/Vastgoedzeepbel

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2003