Iraanse


Iraanse 1.0

vrouw met de Iraanse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Iraanse volk; vrouw die afkomstig is uit Iran; inwoonster van Iran; Iranese

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Iraanse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Vrouwen uit alle delen van de wereld die wonend in kleine dorpjes allemaal in de stad aan de taal werkten. Ze zaten op zijn bank, openden hun boeken en verbeterden elkaars zinnen. Onder hen een Iraanse met gitzwart opgemaakte ogen en rinkelende armbanden.

    Alle verhalen, Manon Uphoff,

    Farideh Karimi was 42 en moeder van twee jonge kinderen toen ze in een ziekenhuis in Heerenveen overleed. De Iraanse, die in het asielzoekerscentrum (azc) Appelscha verbleef, had ettelijke keren bij de medische opvang van het azc geklaagd over pijn in rug en borst.

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/archief/article/detail/1734955/2005/08/16/Twee-artsen-gewaarschuwd-na-overlijden-Iraanse-asielzoekster.dhtml,

    Op het laatste moment heeft Ameneh Bahrami - de Iraanse die zwavelzuur in haar ogen kreeg gespoten - zich vergevingsgezind getoond. Ze gaf haar belager een pardon. Bahrami had de man zelf zwavelzuur in het oog mogen spuiten, als vergelding, maar heeft ervoor gekozen dat niet te doen.

    http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2011/07/iraanse-geeft-verminker-een-pardon,

    Bovendien heeft de Kamer staatssekretaris Schmitz (Justitie) vorig jaar voorgehouden dat dergelijke medische ingrepen pas mogen, als een vluchteling een verblijfsvergunning heeft gekregen. De Iraanse heeft die A-status niet.

    De Standaard,

    Het Sfinks-festival besloot zondagavond met een aantal opvallend politiek getinte acts, wat de vraag opwerpt naar het verband tussen muziek en politiek. Vooral de verschijning van de Iraanse Marzieh had een politieke achtergrond, al hadden de meeste bezoekers daar weinig weet van.

    De Standaard,

    De Poolse riep dat zij haar moeder mooi zou maken voor de kerst en vertrok naar de overkant, waar even later ook de andere vrouwen kwamen, de Iraanse in een opzichtige gouden jurk en schoenen met zulke hoge hakken dat zij al lopend de grond van de tuintjes ploegde.

    Alle verhalen, Manon Uphoff,