Omani


Omani 1.0

iemand met de Omaanse nationaliteit; iemand die behoort tot het Omaanse volk; iemand die afkomstig is uit Oman; inwoner van Oman; Omanees; Omaniet
In het meervoud ook in toepassing op het volk en meestal in het meervoud ook in toepassing op vertegenwoordigers van een nationale sportploeg of andere groep.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Omani…

is een persoon

      Hoofdsemagram: Omanees


      Algemene voorbeelden


      Naast ons zat een Omani die 4 blikjes Heineken in 5 minuten leegdronk en ons trakteerde op zulke harde boeren dat zelfs de lamp boven ons hoofd begon te trillen.

      http://bertopreis4.reismee.nl/reisverhaal/171807/verwarrende-schoonheid-in-oman/,

      De Omani, zo heten de inwoners van Oman, zijn een bijzonder gastvrij en hoffelijk volk.

      http://www.omania.be/project/slapen-bij-een-omani-thuis/,

      Tegenwoordig slapen Omani's alleen nog voor de lol in de woestijn. Je moet hard zoeken naar een plek die niet over asfalt bereikbaar is.

      de Volkskrant,

      De meeste Omani's stammen af van Arabische stammen, de Azd en de Nizary. De Azd komen uit Jemen en de Nizary uit de Nadjd-regio in Saoedi-Arabië.

      http://nl.wikipedia.org/wiki/Oman,

      Bibberende Omani en Brazilianen die met handschoenen het voetbalveld betraden. Het door Bayer 04 Leverkusen gewonnen internationale B-juniorentoernooi van Varsseveld was perfect georganiseerd, maar het weer op sportpark Oberink hadden ze zondag niet in de hand.

      http://www.gelderlander.nl/sport/voetbal/amateurvoetbal/omani-bibberen-in-varsseveld-1.1582774,

      Na 150 jaar van overheersing kwamen de Omani in opstand en verjoegen de Portugezen. Tijdens de regeerperiode van sultan Said bin Sultan was Oman uitgegroeid tot een omvangrijk sultanaat. Het land strekte van Tanzania tot Pakistan.

      http://www.saharatravel.nl/?page=page&sub=details&id=221&menuitem=121,

      De kans is groot dat u tijdens uw reis bij een Omani thuis wordt gevraagd voor gezellige babbel, een drankje of zelfs overnachting. Voor wie de Arabische cultuur van heel dichtbij wil leren kennen, een niet te weigeren uitnodiging.

      http://www.omania.be/project/slapen-bij-een-omani-thuis/,