Zuid-Europeaanse


Zuid-Europeaanse 1.0

vrouw die afkomstig is uit een land dat gelegen is in het zuidelijke gedeelte van Europa, zoals Portugal, Spanje, Italië en Griekenland; vrouw die behoort tot een Zuid-Europees volk; inwoonster van Zuid-Europa; Zuid-Europese
Meestal in het meervoud ook in toepassing op een of meer vertegenwoordigers van een nationale sportploeg, nationale sportploegen of een andere groep uit een Zuid-Europees land.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Zuid-Europeaanse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Met mijn (donkere) haargroei had ik gemakkelijk een echte Zuid-Europeaanse kunnen zijn.

    http://www.ceracare.nl/cms/index.php/nl/wie-waxt-mij

    De Nederlandse volleybalsters leken zaterdag in no-time een finaleplaats op het EK in Polen binnen te halen, maar moesten er uiteindelijk nog flink voor knokken [...]. In de finale wacht titelverdediger Italië, dat Duitsland met 3-1 versloeg. De laatste ontmoeting met de Zuid-Europeaansen was deze zomer op de Montreux Volley Masters.

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1162690/2009/10/04/Volleybalsters-naar-finale-EK.dhtml,

    De Nederlandse hockeysters hebben dinsdagavond in Hilversum een oefenwedstrijd tegen Italië met 2-0 gewonnen [...]. Bondscoach Marc Lammers sprak na afloop van een leerzame ervaring [...]. De Zuid-Europeaansen zijn de laatste jaren duidelijk vooruit gegaan. "Goed om tegen te oefenen. Ze hebben een aantal technisch vaardige speelsters en een goede laatste man."

    http://www.nu.nl/sport/1071011/hockeysters-verslaan-italie.html,