Zuid-Europese


Zuid-Europese 1.0

vrouw die afkomstig is uit een land dat gelegen is in het zuidelijke gedeelte van Europa, zoals Portugal, Spanje, Italië en Griekenland; vrouw die behoort tot een Zuid-Europees volk; inwoonster van Zuid-Europa; Zuid-Europeaanse
Meestal in het meervoud ook in toepassing op een of meer vertegenwoordigers van een nationale sportploeg, nationale sportploegen of een andere groep uit een Zuid-Europees land.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Zuid-Europese…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Zijn handen zochten steun en vonden de ranke schouders van de Zuid-Europese. Die keek vol afschuw naar haar buurman die inmiddels blauw aangelopen was.

    http://mijkepol.wordpress.com/2010/05/20/een-met-bloed-doordrenkt-gaasje/,

    De World Cup in het volleybal voor vrouwen is gewonnen door Italië. In hun laatste wedstrijd waren de Zuid-Europesen met 3-0 te sterk voor Kenia en verzekerden zich daardoor - en omdat de Verenigde Staten van gastland Japan verloren - van de titel.

    http://www.sportdome.nl/Nieuws/40551-Italiaanse-volleybalsters-winnen-WK.html,

    Portugese wint World Statues 2012. Vanmiddag aan het eind van de middag werden aan de Rijnkade in Arnhem de winnaars bekend gemaakt van de achtste editie van het wereldkampioenschap voor living statues tijdens het World Statues Festival. En opnieuw is er een Zuid-Europese die de hoofdprijs in ontvangst mocht nemen.

    http://drimble.nl/regio/gelderland/arnhem/11055809/portugese-wint-world-statues-2012.html,