afkeuringswaardig


afkeuringswaardig 1.0

(formeel; (vooral) geschreven taal)

door zijn kwaliteiten of eigenschappen afkeuring verdienend; waard om afgekeurd te worden; af te keuren; afkeurenswaardig; verwerpelijk
Veel minder gebruikelijk dan het synoniem afkeurenswaardig.
Zie ook : afkeurenswaardig

Algemene voorbeelden


Raadsvergadering: gekozen beleid afkeuringswaardig. De raadsvergadering eindigde gisteravond met een pittig interpellatiedebat aangevraagd door de CDA-fractie over de rotonde/kruispunt ontsluitingsweg-Kampdijklaan. Helaas werd geen handreiking geboden richting de oppositie. Voor ons reden om een motie van afkeuring in te dienen.

http://www.toinevandeven.nl/blog/?p=763,

Mensen uitsluiten op basis van bepaalde (groeps)kenmerken die irrelevant zijn voor het onderwijs is afkeuringswaardig.

(onbekend) ,

Wellicht zijn we niet allemaal loonslaven, een afkeuringswaardig scheldwoord voor eenvoudigweg werkende vrouwen en mannen, maar we zijn wel allemaal kredietslaven.

http://www.denbroeder.net/dblog/?page_id=145,

Zijn ze nou verkracht of aangerand? Daar zit een wezenlijk verschil in. Al zijn beide natuurlijk zeer afkeuringswaardig.

http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=/News/Default/2009/november/Militair%20en%20vriend%20opgepakt%20vanwege%20verkrachting,

Er zijn geboden en regels in de islam. Van de dingen die afkeuringswaardig c.q. haram zijn, zijn de dingen meestal van toepassing op zowel de mannen als de vrouwen.

http://forums.marokko.nl/archive/index.php/t-2651276-p-4.html,

Hij heeft voor mij ook slechte, ergerlijke kanten maar ook kanten die ik wel waardeer. Zo ook met zijn gedrag: aantrekkelijke gedragingen en zeer afkeuringswaardige gedragingen en alles daar tussen in.

http://forum.vol.nl/post-1764601.html#1764601,

Wat ik bij de HSV proef is: kop in de wind, we gaan gewoon door en de kritiek en de verdeeldheid nemen we op de koop toe. M.i. een zeer afkeuringswaardige opstelling.

http://www.refoforum.nl/forum/viewtopic.php?f=9&t=4668&start=150,

Op Internet kun je vrouwen uit Oost Europa en Azië bestellen als partner. Ze willen graag hierheen, je betaalt een ticket, zet een handtekening en voilà, daar is je nieuwe partner. Verschillende alleenstaande mannen in mijn omgeving maken er gebruik van. En ik frons mijn wenkbrauwen... is dit afkeuringswaardig?

http://www.weerwoord.nl/weerwoord/viewtopic.php?t=4944&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=68ddf5e17855e63721465e7ab6d2ada4,

Kindersexualiteit en volwassenensexualiteit zijn geen twee verschillende zaken, en de een is niet minderwaardiger (omdat het geen nageslacht oplevert) dan het andere en afkeuringswaardig, maar heeft eenzelfde bestaansrecht en is in zijn individuele beleving net zo belangrijk en overrompelend als volwassenensexualiteit is.

http://members.lycos.nl/ellendelingen/resume.html

Handelingen zijn moreel lovenswaardig of afkeuringswaardig op grond van het gevoel van goedkeuring of afkeuring dat zij in ons opwekken.

http://allserv.rug.ac.be/~frvandun/Texts/Rechtsfilosofie/RFgent-0.htm,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding