huizenbezitter


huizenbezitter 1.0

iemand die een of meer huizen bezit; bezitter, eigenaar van een of meer huizen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een huizenbezitter…

is een bezitter; is een persoon

   Algemene voorbeelden


   Banken worden steeds nerveuzer nu meer huizenbezitters in de problemen kunnen komen. Banken roepen klanten op om extra af te lossen.

   http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/10_oktober/04/binnenland/Banken_kunnen_huizenbezitters_dwingen_meer_af_te_lossen.xml,

   Financieel adviseur Bouter rekent voor wat de koersval van de afgelopen jaren voor gevolgen zou hebben voor bepaalde hypotheekconstructies, zoals de meerwaardehypotheken. Huizenbezitters met een dergelijke hypotheek kunnen door de koersval geconfronteerd worden met een lastenstijging van meer dan dertig procent binnen enkele jaren tijd, terwijl hun bezit inteert tot nul.

   Het Parool,

   Staatssecretaris Bos (Financiën) gaat op verzoek van VVD en CDA opnieuw bekijken of huizenbezitters die hun hypotheek geheel of gedeeltelijk hebben afgelost voortaan geen of veel minder huurwaardeforfait hoeven te betalen.

   De Telegraaf,

   Combinatiemogelijkheden


   met adjectief ervoor


   • een kersverse huizenbezitter
   • een nieuwe huizenbezitter
   • een toekomstige huizenbezitter

   Een voorwaarde van de renteloze lening is dat de toekomstige huizenbezitter niet meer verdient dan 37.000 euro bruto per jaar en dat de financiering loopt via Huis Hypotheek.

   ANP,

   Het is even slikken voor de nieuwe huizenbezitters met hun beleggingshypotheken. De kelderende koersen op de effectenbeurzen veroorzaken pijn in de buik.

   NRC,

   De kersverse huizenbezitter kan weer even gerust ademhalen. De dip in de huizenmarkt lijkt voorbij.

   NRC,

   • een particuliere huisbezitter

   Wat de Vereniging Eigen Huis betreft heeft de staking nu lang genoeg geduurd. Volgens deze belangenvereniging zijn meer dan duizend particuliere huizenbezitters al gedupeerd, omdat hun nieuwbouwhuis niet op tijd is afgeleverd.

   NRC,

   met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


   • bestaande huizenbezitters

   Je ziet dan ook dat ook bestaande huizenbezitters nu gaan kijken of ze in hun wooncarrière niet weer eens verder moeten.

   Dagblad van het Noorden,