lovenswaard


lovenswaard 1.0

((vooral) geschreven taal)

waard om geloofd te worden; het loven waard; lofwaardig
Veel minder gebruikelijk dan het synoniem lovenswaardig.
Zie ook : lovenswaardig

Algemene voorbeelden


Op zich is het lovenswaard van premier Rutte dat hij zich in de campagnes aanvankelijk afzijdig heeft gehouden. Het is een stuk minder lovenswaard dat hij bij herhaling heeft gezegd dat hij wil dat wij op de VVD, CDA of PVV stemmen om een meerderheid voor zijn regering in de Eerste Kamer te krijgen.

http://www.berkelstream.nl/column/116/verkiezingen.html,

Bas Heijne doet in NRC eveneens lovenswaarde pogingen om de opkomst van Wilders te duiden.

http://www.nrcnext.nl/blog/2011/03/08/zo-werkt-de-totalitaire-democratie/,

Het is lovenswaard dat een actief antiquariaat als De Slegte (Wapper, Antwerpen) eenieder in de gelegenheid stelt interessante literaire hoogstandjes te kopen.

http://papierenman.blogspot.com/2009/09/de-slegte-verkoopt-verloren-gewaande.html,

Het is lovenswaard dat de wetenschap waardenvrij probeert te zijn, het is een ideologie ervan uit te gaan dat ze dat is, zeker als het gaat over haar toepassingen.

http://www.elsevier.nl/web/10206871/Dossiers/Alle-blogs-op-een-rij/Afshin-Ellian/Oktober-2008/Kamp-een-softie-Wilders,-laat-je-hersens-nakijken.htm?forum=189855&pagenr=17&showall=true,

Samen met ouders en, vanaf groep 6, de kinderen zelf, wordt een helder jaarplan gemaakt en bijgehouden. Lovenswaard is ook de bijgeleverde, zeer informatieve DVD. De school wil bewust andere scholen laten delen in de opgedane ervaringen.

http://www.obstheothijssen.nl/downloads/root/Drentse_onderwijsprijs_2008.pdf,

België en Vlaanderen alleen zijn niet in staat iets te veranderen aan de ozonconcentraties. Dat kan alleen met een technocratisch Europees beleid. We kunnen wel beginnen met voor eigen deur te vegen en ons autogebruik te verminderen. Dat is lovenswaard.

De Standaard,

Toch is het initiatief lovenswaard om nog eens duidelijk de nadruk te leggen op het feit dat de voornaamste gesel van de aan onze eeuw voorafgaande tijden, de infectie, nog lang niet van deze aardbol verdwenen is.

http://www.ntvg.nl/publicatie/de-wereldgezondheidsorganisatie-19953996-brandwacht-brandweer/volledig,