Noord-Koreaanse


Noord-Koreaanse 1.0

vrouw met de Noord-Koreaanse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Noord-Koreaanse volk; vrouw die afkomstig is uit Noord-Korea; inwoonster van Noord-Korea

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Noord-Koreaanse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Hoofdsemagram: Koreaan


    Algemene voorbeelden


    In de vijfde en beslissende game kwam Timina op 8-4 voorsprong, maar uiteindelijk was het de Noord-Koreaanse die aan het langste eind trok.

    http://www.nttb.nl/nieuws/1/archief/nederlandse-tafeltennisdames-verslaan-noord-korea/,

    Van de Spelen in Nagano herinner ik me naast die verschrikkelijke strips ook een Noord-Koreaanse die op de 500 meter als enige nog op ouderwetse vaste schaatsen reed. Dat was gewoon zielig. Ik heb het even nageplozen in een van mijn oude Schaatsseizoennetjes. Maar ze heette Jong-Hui Kim.

    http://schaatsforum.nl/index.php?threads/het-nieuwe-schaatspak.8464/page-3,

    Een absolute aanrader om eens te lezen is 'Zij mogen de hemel niet zien', geschreven door een Noord-Koreaanse die in een strafkamp belandde omdat ze weigerde mee te werken aan corrupte praktijken en als straf als zondebok gebruikt werd voor allerlei verrijkingen door corrupte lui.

    http://frontpage.fok.nl/nieuws/196332/1/1/100,

    Een zelfde scenario in game twee: Li Jiao start goed maar ziet Kim Jong steeds beter in de game komen. Helaas loopt de hogesnelheidstrein van de Noord-Koreaanse ditmaal als eerste over de eindmeet.

    http://www.tafeltennis.nu/index.php/nieuws/ittf/wk/511-wk-live-dames-noord-korea-0-0-1-0,